Inaugurace Petra Pavla: Řeč těla prozradila všechno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Inaugurace Petra Pavla: Řeč těla prozradila všechno

Petr Pavel a jeho žena Eva pohledem odbornice na neverbální komunikaci.
Petr Pavel a jeho žena Eva pohledem odbornice na neverbální komunikaci.  (archiv Blesku)

Na čtvrteční inauguraci na Pražský hrad přišli ruku v ruce, stejně tak spolu vstoupili i do katedrály sv. Víta. A když se zrovna nedrželi za ruce, Petra Pavla (61) a jeho choť Evu (58) provázely nenápadné, leč významné doteky. Co na řeč těla prezidentského páru říká expertka na neverbální komunikaci Eliška Landovská?

„Pan prezident velmi hezky hovoří o své ženě. Je jasné, že jsou velmi dobře sehraný tým. Nová první dáma rozhodně nehodlá stát v pozadí. Svému muži je naprosto rovnocenným partnerem,“ říká Eliška Landovská. Podle ní v inaugurační den oba i po téměř dvaceti letech manželství působili stále zamilovaně a vyjadřovali si podporu bez výhrad. „Ještě malá poznámka na závěr – její účes a barva vlasů trochu připomíná lady Dianu,“ podotýká expertka na řeč těla. Co prozradily o prezidentském páru fotografie ze slavnostního dne? To se dozvíte v komentářích Landovské u jednotlivých snímků.

UPŘÍMNOST: Tohle je velmi zajímavá fotka. Pan prezident má ruku položenou na srdci nebo malinko pod srdcem. Znamená upřímnost úmyslů a oddanost věci. Jeho paní stojí vedle něj a její postoj dává najevo, že svého manžela podpoří, a když bude třeba, také usměrní.

UPŘÍMNOST

OCHRÁNÁŘSTVÍ: Na této fotce je ruka prezidentovy ženy schovaná v manželově ruce, což vyjadřuje ochranu. Je to neverbální vyjádření ve smyslu: Nemusíš se ničeho bát, vždycky budu stát při tobě a ochráním tě. Pan prezident kráčí sebevědomě a s jistotou, že je na správném místě ve správnou dobu.

OCHRÁNÁŘSTVÍ

ZÁJEM: Pan prezident napřahuje ruku a usmívá se. Špičky jeho bot směřují rovně dopředu a do stran. Kam míří špička nohy, tam je zaměřen zájem. Je vidět, že pana prezidenta zajímají všichni kolem a nikoho neupřednostňuje.

ZÁJEM

SOUSTŘEDĚNOST: Celkový postoj Petra Pavla vyjadřuje, že si dobře uvědomuje vážnost a jedinečnost chvíle. Stojí rovně a dívá se zpříma. Takový postoj vyjadřuje jednak odvahu čelit překážkám, jednak soustředěnost a zaměření na cíl, ať už je jakkoli vzdálený.

SOUSTŘEDĚNOST

GALANTNOST: Pár stojí u mikrofonu a paní prezidentová hovoří. Manžel ji drží v podpaží a dodává jí jistotu, protože mluvit k takovému množství lidí vyžaduje sebevědomí, sebejistotu také zkušenosti. Fakt, že ona stojí popředí a on malinko za ní, je gesto velmi galantní a znamená, že si své ženy váží a ochraňuje ji.

GALANTNOST

OBAVY: Prezidentský pár vypadá soustředěně a opět je vidět vzájemná podpora vyjádřená držením za ruce a souladným krokem. Pohled prezidentovy manželky značí lehké obavy z velkých úkolů, které má před sebou.

OBAVY

SEBEJISTOTA: Prezidentský pár se drží za ruce a kráčí rozhodnou chůzí. Je vidět vzájemná podpora. Tmavomodrý oblek působí solidně a důvěryhodně. Červený kabát jeho ženy výborně doplňuje modrou barvu šatů. Červená je barvou odvahy a úspěchu, sebevědomých a odvážných lidí, kteří dokážou nadšeně sledovat své cíle. Prezident se dívá zpříma, což je znakem sebejistého člověka, který přesně ví, co chce a jak toho dosáhnout.

SEBEJISTOTA

CÍLEVĚDOMOST: Tato fotka je vyloženě půvabná. Manželčina ruka položená na partnerových bedrech je jasným poselstvím, že tato dáma rozhodně není žádná domácí putička, která obdivně vzhlíží ke svému manželovi. Zdá se, že se v jejich partnerském vztahu naplňuje stará pravda o tom, že za každým úspěšným mužem stojí silná a cílevědomá žena.

CÍLEVĚDOMOST

 



Přečtěte si
marci11
13. 3. 2023 • 11:31

Zeman má rád jen sám sebe a Klaus letušky.

milan59
13. 3. 2023 • 07:40

Hm a co když se za ruce p.Zeman a p.Klaus se svými ženami drželi za ruce v jinou dobu a ti šmírující fotografové to NESTIHLI VYFOTIT ,protože dostali "domácí úkol" pomlouvat je.

E M
12. 3. 2023 • 11:41

ani ne spíš snaha o rychlejší postup či vyšší odměny

marci11
12. 3. 2023 • 11:40

Na mě to působí dojmem, že se mají opravdu rádi a jeden pro druhého jsou oporou. Viděli jste Klause nebo Zemana, že by drželi manželku za ruku, usmívali se na sebe ap.?

milan59
12. 3. 2023 • 11:39

Stejný pohled na celé to divadlo mám taky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.