InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motor půjde do nové sezony s novými trenéry. Sportovní manažer Novotný vsadil na explzeňskou dvojici

 Autor: HC Motor ČB.

    Autor: HC Motor ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Spekulace, které nabíraly na obrátkách už pár týdnů před koncem sezony, se potvrdily. U hokejistů Českých Budějovic nebude jako hlavní trenér pokračovat David Čermák. Ten k mužstvu přišel před touto sezonou jako asistent Jaroslava Modrého, následně po Modrého odvolání převzal tým jako hlavní kouč. Ani pod jeho vedením se ale výsledky nezlepšily, byť mužstvo alespoň dotáhl k záchraně bez nutnosti podstoupit baráž o extraligu. Sportovní manažer Jiří Novotný rozlouskl jeden ze svých zásadních úkolů a rozhodl se pro angažování nového trenérského štábu na sezonu 2023-24. Novými trenéry se stávají Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík.

Ladislav Čihák se začal trénování věnovat velmi brzy, vystudoval trenérství na FTVS a postupně přes osm sezon v mládeži Sparty a tři úspěšné roky u mládeže Plzně vystoupal až k plzeňskému A týmu. Nejprve jako asistent a posléze na tři sezony i jako hlavní trenér. Poté působil ještě v Hradci a Mladé Boleslavi. „Myslím si, že Ladislav Čihák je tím správným koučem pro Motor. Je to mladý a progresivní trenér, který už ale má řadu zkušeností z několika extraligových klubů. Líbí se mi jeho trenérská filozofie a věřím, že Motoru pomůže přesně v těch oblastech, kde jsme v posledním období měli problémy," vysvětlil svou volbu pro klubový web sportovní manažer Jiří Novotný.

Asistentem trenéra Čiháka bude bývalý vynikající hokejista a dnes úspěšný devětačtyřicetiletý trenér Jiří Hanzlík. Zajímavostí je, že momentálně vede úspěšně plzeňský dorost, který hraje play off zrovna proti dorostencům Motoru. Po sezoně se každopádně bývalý reprezentant přesune do opačných barev a bude pomáhat českobudějovickému hokeji. Oba trenéři podepsali na jihu Čech smlouvy na tři sezony. „Uvědomujeme si, že je po neúspěšné sezoně nutné udělat změny. Dojde pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům a bude úspěšný," dodal Novotný.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace