Hlavní obsah

Slavia vyhrála ve šlágru nad mistrem a vede ligu o dva body před Spartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty Praha deklasovali v sobotním utkání 23. kola Fortuna ligy Baník Ostrava na jeho hřišti 3:0. Dvěma trefami se blýskl Tomáš Čvančara, jednou pak kanonýr Jan Kuchta. Ve druhém sobotním šlágru pak Slavia vyhrála nad Viktorií Plzeň 2:1. Západočeši vedli po trefě Chorého, sešívaní ale skóre otočili a vedou Fortuna ligu o dva body před druhou Spartou. Plzeň je až třetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Onřej Lingr slaví vítězný gól v ligovém šlágru s Viktorií Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Šlágr ve Vítkovicích ovládla rozjetá Sparta. Baník inkasoval poprvé v osmnácté minutě po zásahu Jana Kuchty, o dvě minuty později pojistil náskok Letenských druhý z bombarďáků v rudém Tomáš Čvančara. Ten po pauze dalším zásahem podtrhl sparťanskou dominanci.

Letenští tak z posledních deseti kol ztratili jen dva body za remízu a v lize šestkrát za sebou vyhráli. Ostrava naopak v nejvyšší soutěži pětkrát po sobě nezvítězila. Sparta v lize s Baníkem v posledních 13 soubojích neprohrála a v listopadu ho zdolala i v poháru.

Třinácté České Budějovice minule šokovaly vítězstvím nad Slavií, jenže na Hané se Dynamu hrubě nedařilo. Olomouc po šesti jarních remízách ve druhé půli nasypala Jihočechům tři branky a dočkala se vítězství.

Zachraňující se Zlín sice nad Hradcem Králové dvakrát vedl, v páté minutě nastavení první půle trefil poločasový náskok pro Trinity Libor Kozák. I to však bylo málo. Votroci zásluhou Vašulína srovnali na konečných 2:2. Zlín se díky zisku bodu dostal v tabulce na předposlední místo před Pardubice, které mají horší skóre.

S Michalem Bílkem jsme se jednou potkali i jako protihráči, vzpomíná Jindřich Trpišovský. On za Háje, já za KyjeVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Západočeský obhájce titulu vedl v Edenu od 16. minuty po brance Tomáše Chorého, ale Pražané po změně stran z velké převahy otočili stav. V 50. minutě srovnal Peter Olayinka a v 76. minutě rozhodl střídající Ondřej Lingr při svém 150. startu v nejvyšší soutěži.

Slavia oplatila Plzni podzimní porážku 0:3, částečně odčinila prohru v Českých Budějovicích z minulého kola a vede tabulku o dva body před Spartou. Viktoria se propadla na třetí příčku se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí pozici..

Studio s Podaným, Rosou a Mikolandou
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílaly exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začalo ve 14:30, jako expert se představil Jakub Podaný. K hlavnímu šlágru Slavia vs. Plzeň od 18:00 pak do studia dorazila dvojice expertů Antonín Rosa a Petr Mikolanda. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 23. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídl od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Slavia vyhrála i 12. domácí zápas v ligové sezoně a v Edenu s Plzní bodovala podvanácté za sebou. Západočeši nepotvrdili pozici nejlepšího venkovního týmu soutěže a potřetí z posledních čtyř kol ztratili body.

Program 23. ligového kola
Sobota
Ostrava - Sparta 0:3
Branky: 18. Kuchta, 20 a 51. Čvančara.
Zlín - Hradec Králové 2:2
Branky: 5. Čanturišvili, 45.+5 Kozák - 38. Koubek, 72. Vašulín
Olomouc - České Budějovice 3:0
Branky: 59. a 64. Vodháněl, 69. Růsek.
Slavia - Plzeň 2:1
Branky: 51. Olayinka, 76. Lingr - 17: Chorý.
Neděle
15:00 Teplice - Brno
15:00 Mladá Boleslav - Liberec
Odloženo Jablonec - Slovácko
18:00 Bohemians - Pardubice

Reklama

Související témata: