InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po roční pauze se na trůn vrátil Jaroslav Motejzík. K titulu ve čtyřhře mu pomohla spoluhráčka Dominika Málová

DUBÍ HORA - Obec Drhovle a její zastupitel Václav Peterka pořádali v sobotu 11. března v Dubí Hoře 7. ročník turnaje ve stolním tenise pro neregistrované. Představilo se 37 hráčů včetně několika hráček nejen z Písecka, ale i ze Strakonicka a středních Čech. Příjemným překvapením byla Dominika Málová, která nebyla v Dubí Hoře nováčkem a její hra má rok od roku stoupající kvalitu. Spolu s Jaroslavem Motejzíkem, který zvítězil ve dvouhře, vybojovala první místo ve čtyřhře a jako jediná sebrala v průběhu celého turnaje suverénnímu vítězi dvouhry jediný set.

Hrálo se v osmi skupinách každý s každým na dva sety. Dva nejlepší postupovali do hlavní soutěže, ostatní do soutěže útěchy, kde už se hrálo vyřazovacím způsobem na dva vítězné sety.
Loňský titul obhajoval Petr Šuhaj, ale tentokrát se mezi nejlepší nedostal. Už ve čtvrtfinále mu po těsném výsledku vystavil stopku další z favoritů Martin Poklop přesto, že ani on neměl svůj den. Zřejmě z nadměrného přepracování působil unaveným dojmem a v semifinále neměl proti Jaroslavu Motejzíkovi nejmenší šanci na úspěch. Možná i jeho špatná tréninková morálka a jiné koníčky, kterým věnuje více času než hře s nejmenším míčkem způsobily, že neuspěl ani v duelu o konečné třetí místo a zůstal pod stupni vítězů.
Druhými semifinalisty byli nováčci turnaje Ondřej Hric z Radomyšle a Roman Sršeň z Dobříše. Sršeň zvítězil 2:1 na sety a postoupil do finále. Tam už ale neměl šanci, protože trojnásobný vítěz Jaroslav Motejzík hrál ve velké pohodě a výsledkem 2:0 stanul po roční pauze znovu na trůnu.
Dobrou formu a pohodu potvrdil i ve čtyřhře, kde ho několikrát podržela nad vodou spoluhráčka Dominika Málová. Spolu došli až na vrchol, kam však neměli cestu jednoduchou. V semifinále porazili 2:1 Petra Bláhu se Stanislavem Koblihem a na řadu přišlo vskutku pikantní finále. Tam se Dominika Málová s Jaroslavem Motejzíkem postavila proti svému otci Václavu Málovi s Ondřejem Češkou. Po dramatickém boji, v kterém otec nedal dceři jediný míček zadarmo, se nakonec radovala dcera, která kromě prvenství ve čtyřhře získala od přítomných novinářů a závodních hráčů i cenu sympatie.
Už by asi bylo házením hrachu na zeď, ale přesto... Velké uznání všech patří pořadatelům v čele s Václavem Peterkou a starostou Drhovle Jiřím Bláhou za bezchybnou organizaci. Už tradičně bylo zajištěno občerstvení a všechno ostatní na vysoké úrovni.

Konečné pořadí
Dvouhra:
1. Jaroslav Motejzík
2. Roman Sršeň
3. Ondřej Hric

Útěcha:
1. Jan Varaus
2. Martin Kastner

Čtyřhra:
1. Dominika Málová - Jaroslav Motejzík
2. Václav Mála - Ondřej Češka
3. Bojíš Novotný - Jan Varaus

Ve středečních papírových Píseckých postřezích zhodnotí turnaj hlavní rozhodčí a pořadatel Václav Peterka. Za svým dvojnásobným vítězstvím se ohlédne Jaroslav Motejzík.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Míra 

    Reagovat

     

    Václave dobrý, akorát v sobotu bylo 11. března.

    Vloženo 12.3.2023 04:33:32

    • vk 

      Reagovat

       

      Máš pravdu, díky za upozornění.

      Vloženo 12.3.2023 08:34:12

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace