Hlavní obsah

Fortuník po sezoně skončí na lavičce volejbalistů Kladna, nahradí ho Josserand

U volejbalistů Kladna skončí po sezoně kouč Milan Fortuník. Mužstvo vedl osm let, nyní se rozhodl s trenérskou kariérou rozloučit. Nahradí ho Francouz Arnaud Josserand, který se na předloňské olympiádě v Tokiu podílel jako asistent kouče národního týmu na zisku zlaté medaile. Bývalý blokař v této sezoně působí ve švýcarském klubu Lausanne UC. O chystané změně na trenérském postu informoval kladenský klub na svém webu.

Foto: Josef Pešout

Trenér Milan Fortuník.

Článek

Osmapadesátiletý Fortuník se sám rozhodl skončit s trenérskou prací, zůstane ale prezidentem klubu. "Již v listopadu jsem měl jasno, že nemohu nadále sedět jedním zadkem na vícero židlích. Ubývá mi sil, ale přibývá funkcí a zodpovědnosti," uvedl Fortuník. "Mám civilní zaměstnání a stal jsem se i městským zastupitelem. Nebylo by ode mne zodpovědné si myslet, že na toto všechno mám kapacitu. Pozice trenéra mě lákala vždy nejvíce, ale je bohužel jediná, kterou mohu pustit," vysvětlil.

Josserand byl jeho preferovaný kandidát. "Je to můj bývalý spoluhráč z Nice, takže znám jeho volejbalové i lidské kvality. Dlouhodobě sleduji jeho trenérskou kariéru a jsem přesvědčen o tom, že náš tým dokáže posunout o další level výš," konstatoval Fortuník. V pozici asistenta zůstane Tomáš Samsely, který je ve stejné roli i u slovenské reprezentace.

Kladenští volejbalisté v této sezoně obsadili v základní části extraligy páté místo a od pátku je čekají ve čtvrtfinále play off pražští Lvi. Fortuník v roce 2017 nedlouho po návratu do nejvyšší soutěže dovedl Středočechy k vítězství v Českém poháru a ve stejné sezoně se stal trenérem roku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články