Oděv jako architektura, surové šperky nebo zdravotní pomůcka, za kterou se není třeba stydět. Nejlepší designéři získají Ceny Czech Grand Design

Moje tvorba je intuitivní hra, pro někoho je to možná moc, ale tak to prostě je, říká šperkařka Dick Wolf

Mohutnější, surové a odvážné. Tak popisuje svoje šperky designérka, která si říká Dick Wolf. Svou značku vytvořila před čtyřmi lety, kdy se z Prahy přesunula na čas do Štramberku, a šperky vyrábí už více než dva roky v domku Jana Švankmajera na Novém Světě. Ateliér sdílí s parfumérkou a hudebnicí Kateřinou Šantrochovou, takže když vstoupíte do jejich showroomu, pohltí vás nejen příjemné teplo, ale i omamné niche vůně Scent Roche.

„Zázemí pokračuje dozadu, kde mám dílnu. Pracovní stůl mi vytvořil otec,“ ukazuje Dick Wolf, vlastním jménem Veronika Ďuricová a vypráví, co všechno ke své práci potřebuje. Ačkoli její masivní šperky působí neopracovaně, jsou technologicky dotažené, každý kus je originál a vzniká pod jejíma rukama právě tady na Novém Světě.

„Dělám i jemnější šperky, ale lidé už mě mají spojenou s mohutnější, surovější formou, protože jsem to víc já,“ říká designérka, která většinu šperků tvoří na zakázku. „Bylo by sice snazší vytvořit si kolekci a vyrábět ji znovu a znovu, ale zakázková tvorba je mi bližší. Musím se na člověka, pro kterého tvořím, nacítit. Někdy sám neví, co chce, a já to z něj musím dostat, nebo se do toho trefit. A to mě těší,“ vysvětluje vyhledávaná designérka šperku.

Spustit audio

Související