InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Na první pokus extraligoví kohouti Chomutov nevyřadili. Dorostenci nastoupí proti Chomutovu znovu hned v úterý

Chomutov vyhrál v Táboře 3:2 v prodloužení. , Autor: Josef Janda

Chomutov vyhrál v Táboře 3:2 v prodloužení.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Extraligoví dorostenci HC Tábor nastoupili v pondělí odpoledne k prvnímu domácímu zápasu play-down proti Chomutovu. Svěřenci trenéra Arpáda Györiho si přivezli ze čtvrtečního a pátečního souboje v Chomutově vítězství, tudíž mohli v prvním domácím utkání rozhodnout v sérii hrané na tři vítězná utkání o vyřazení Chomutova z nejvyšší republikové soutěže dorostu. Kohouti ale potvrdili, že v nejdůležitějších zápasech sezony mají lepší výsledky venku než doma. Po vítězstvích 5:1 a 3:2 se jim doma ukončit sérii nepodařilo, když padli 2:3 v prodloužení. Táborští zaspali vstup do prodloužení, inkasovali už v čase 60:08 z hole Petra Holejšovského a nezbývá jim nic jiného, než aby v úterý 14. března nastoupili od 15 hodin proti Chomutovu znovu. Využijí druhý mečbol a zachrání prozatím extraligu dorostu na domácím stadionu? Pokud by kohouti opět prohráli, rozhodne se o sestupu jednoho z týmů z extraligy v pátek 17. března v Chomutově.

 

První zápas v Táboře nabídl už v 11. minutě první přesilovou hru, kterou kohouti nevyužili. Piráti mohli jít i do tří, jenže rozhodčí přidal dvě minuty též Suchanovi za nafilmovaný pád. Jako první se v 17. minutě prosadili hosté a vedení 1:0 si odnesli i do kabiny.

V 26. minutě si zahráli přesilovku rovněž hosté, dobře bránili ale i kohouti. Domácím se podařilo srovnat nedlouho po ní, kdy se prosadil obránce Martin Šťastný – 1:1. Kohouti přežili další dvě oslabení a ve třetí třetině měly oba týmy stále o co hrát.

Kohouti hráli v úvodu třetí periody přesilovku, jenže ji znovu nevyužili. Devět minut před koncem se mohli uklidnit hosté, kteří se dostali podruhé v zápase do vedení – 1:2. Definitivní pojistku si mohli Chomutovští zajistit v závěrečných minutách, jelikož si šel v čase 55:44 posedět na trestnou lavici domácí obránce Jan Honzík.

Kohouti se více než minutu úspěšně v oslabení bránili a připravili hostům velký šok. Po spolupráci Filip Dohnal – Jan Hlavín se domácí prosadili při oslabení a stav vyrovnaného zápasu opět srovnali – 2:2. Táborští pozorně odbránili zbytek oslabení a šlo se do prodloužení. Chomutovští byli pod tlakem, protože nesměli zápas prohrát, pokud nechtěli definitivně extraligu opustit.

Jak domácí šokovali Piráty srovnáním při vlastním oslabení v závěru třetího dějství, tak hosté šokovali celý stadion už po osmi sekundách prodloužení, kdy ho ukončil gólem Holejšovský. Chomutovští prošli přes trojici táborských borců velice rychle a snadno a v čase 60:08 rozhodli prodloužení ve svůj prospěch – 2:3.

HC Tábor – Piráti Chomutov 2:3p (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1), branky a nahrávky: 29. Šťastný (Mohyla, Němeček), 57. Hlavín (Dohnal) – 17. Hynek (Grosskopf, Pospíšil), 51. Sochor (Kalvoda), 61. Holejšovský, rozhodčí Čuňočka, Mejzlík – Roupec, Kučera, vyloučení 5:3, bez využití, v oslabení 1:0, 130 diváků.

HC Tábor: Šrámek (Ferdus) – Honzík, Mašek, Jaroš, Bouška, Šťastný, Céza – Hlavín, Vrba, Mohyla, J. Pospíchal, Němeček, Vlček, P. Pospíchal, Dohnal, Suchan.

Piráti Chomutov: Štěrba (Hájek) – Hynek, Švarc, Malý, Ibl, Malcovský – Chládek, Holejšovský, Grosskopf, Novák, Nastoupil, Pospíšil, Halfar, Bečvář, Sochor, Kalvoda.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace