Banes Motor České Budějovice
15.03.2023, Michal Špírek

Podpora fanoušků bude potřeba, láká do hlediště trenér juniorů Jan Trummer

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Boj o postup do extraligy juniorů startuje. Prvním soupeřem Motoru v cestě vyřazovací částí bude ve čtvrtfinále Poruba a trenér Jan Trummer v rozhovoru pro klubový web zdůrazňuje, že klíčem k úspěchu bude být produktivní v koncovce. Na domácí utkání můžete do Budvar arény přijít ve čtvrtek a v pátek.

Jak hodnotíte uplynulou základní část?
Spokojení jsme určitě v tom, že jsme skončili na prvním místě. Byl to takový náš cíl, abychom v play-off mohli nastupovat v úvodních zápasech na domácím ledě. Sezóna to ale pro nás nebyla jednoduchá, máme úzký kádr, klukům musíme poděkovat, jak k tomu přistoupili, i když je nás takhle málo. Základní část odmakali. Přestože po novém roce jsme měli výpadky a připsali si porážky, se kterými jsme nepočítali, tak se nám to nakonec povedlo a podařilo se nám na prvním místě od nějakého šestého kola zůstat až do konce.

Zmínil jste výpadky v závěru základní části, kdy jste zaznamenali v deseti posledních zápasech pět porážek. Co za tím je?
Možná trochu ztráta koncentrace. V jednu chvíli jsme vedli soutěž asi o jedenáct bodů. K tomu se přidala ztráta některých hráčů, kdy jsme sestavu doslova lepili, v sestavě vznikly mezery kvůli zranění či nemocem několika kluků.

Zápasy hrajete pouze na tři formace, proč není soupiska širší?
Takhle jsme to měli od začátku sezóny. Už na začátku sezóny nám na dlouho vypadli pro dlouhodobá zranění tři hráči, a to Schuppler, Hohenberger a Bednařík. Kádr tu širší nebyl, ještě jsme přemluvili pár hráčů, aby tu zůstali, což se nám povedlo. Na nich to stojí a s nimi to hrajeme. Když nyní vypadl dorost, budeme využívat i některé z dorostenců.

Cíl v podobě postupu do extraligy je daný a vedením klubu jasně prezentovaný. Jak je to svazující? Uvědomují si hráči, že budou nyní pod zvýšeným dohledem?
Doufám, že si to kluci uvědomují. Musíme do play-off naskočit s pokorou, s vědomím, že každý soupeř je kvalitní a dá do toho bojovné srdíčko. Ne nastoupit s tím, že jsme nějací mistři základní části. Ten cíl je opravdu jasný, vrátit juniorku zpět mezi extraligovou elitu.

Jakým soupeřem bude Poruba?
Nepříjemným. Hrozně jednoduše se dá podcenit. Pro nás je složité, že se do každého soupeře tlačíme, soupeři proti nám obětavě blokují střely, hrají v předbrankovém prostoru. Když jim nedáme brzké branky a nenavýšíme náskok, pak je to pro nás problém. Toho se chceme vyvarovat, chceme být produktivní v koncovce.

Týmu by se určitě hodila podpora v domácích zápasech.
Chtěl bych fanoušky pozvat hned na první čtvrtfinálová utkání. Úvodní domácí utkání chceme zvládnout a podpora fanoušků bude potřeba. Věřím, že budeme hrát kvalitní rychlý hokej s góly v brance soupeře a že to dovedeme až k vrcholu ve formě postupu do extraligy.

Vstup na domácí utkání juniorů je do Budvar arény zdarma, přijďte tým podpořit při cestě za vysněným cílem!

Článek o základní části Ligy juniorů

Program čtvrtfinále

1. zápas: České Budějovice - Poruba, čtvrtek 16. března 16:15
2. zápas: České Budějovice - Poruba, pátek 17. března 18:00
3. zápas: Poruba - České Budějovice, pondělí 20. března 18:15
příp. 4. zápas: Poruba - České Budějovice, úterý 21. března 18:15
příp. 5. zápas: České Budějovice - Poruba, čtvrtek 23. března

Ostatní čtvrtfinálové dvojice: Slavia - Vsetín, Přerov - Havlíčkův Brod, Technika Brno - Chomutov

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....