Jindřichův Hradec hostí na výměnném pobytu studenty z partnerského Nackargemündu

15.03.2023 12:09 | Tisková zpráva

Tento týden tráví v Jindřichově Hradci dvaadvacet studentů z gymnázia Maxe Borna z Neckargemündu. Slavnostní přijetí žáků se dnes konalo na půdě partnerského Gymnázia Vítězslava Nováka.

Jindřichův Hradec hostí na výměnném pobytu studenty z partnerského Nackargemündu
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Studenty přivítala ředitelka gymnázia Lenka Vetýšková a místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk. Obě školy tak navázaly po covidové pauze na oblíbené výměnné pobyty studentů. Německý Neckargemünd je od roku 1996 partnerským městem Jindřichova Hradce. Spolupráce obou gymnázií ale začala ještě dřív. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

"Klasické výměnné pobyty mezi Gymnáziem Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradce a Max Born Gymnasium v Neckargemündu probíhají od roku 1991, první kontakty mezi tehdejšími pedagogy obou škol byly navázány dokonce ještě o dva roky dříve. Je mi jasné, že úspěch takto dlouhé spolupráce stojí a padá s nadšením ředitelů a učitelů, za to vám patří veliké díky," poznamenal místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk a doplnil, že největší přínos přeshraniční spolupráce měst představují získaná přátelství. "Na ně se pak nabalí další benefity: rozvoj jazykových dovedností, rozšiřování všeobecného přehledu i konkrétních oborových dovedností. V posledním bodě mám na mysli mj. i výměnné akce našich hudebních škol, při kterých vystupují společně mladí muzikanti z obou měst," dodal místostarosta.

Němečtí studenti jsou ubytovaní přímo v rodinách českých studentů a až do pátku na ně čeká  v našem městě bohatý program. Hned v pondělí 13. března se pak role obrátí a studenti jindřichohradeckého gymnázia pojedou na zkušenou zase na oplátku do Neckargemündu. Město Jindřichův Hradec výměnný pobyt studentů podpořilo částkou 30 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…