podlaha na cviceni
|

Co je ochranná podložka pod sportovní přístroje?

Ochranná podložka pod sportovní přístroje je speciální podložkou, která umí chránit podlahu, tlumit vibrace a hluk při cvičení na strojích a zlepšuje stabilitu postavení daného sportovního přístroje. Ochranné podložky se využívají jak ve fitness centrech, tak jsou ale i velmi vhodné pro domácí využití, a to především v bytech, kde nechcete rušit sousedy.

Jaké jsou výhody ochranné podložky pod sportovní přístroje?

Jednou z nejviditelnějších výhod je ochrana podlahy, na které je daný cvičení stroj postavený. Podlaha se díky podložce neodře, nemůže se nijak zničit, otlouct ani zašpinit. Dalším přínosem je tlumení hluku, který vzniká při cvičení na fitness strojích. Podložka je umí absorbovat a výrazně tím ztiší chod stroje. Podložka pod cvičební stroje zvyšuje i bezpečnost cvičení. Stroj je pevně postaven, nikam se nehýbe, neklouže a má tak větší oporu v podlaze.

Kde konkrétně lze ochranné podložky využít?

Podložku můžete využít prakticky u všech typů cvičebních strojů. Například protihluková podložka pod běžecký pás je primárně určena právě pro tlumení hluku a otřesů, které vznikají při běhání na pásu. Naopak, pokud potřebujete podlahu ochránit před vyšší zátěží a bojíte se, že by mohl fitness stroj časem vytvořit díru v podlaze, je ideální, když si koupíte zátěžové podložky pod fitness stroje. Kombinací pak může být podložka, kterou položíte pod fitness trampolínu. Nemusíte mít doma zrovna některý z cvičebních strojů, ale pokud budete cvičit s klasickými činkami, budete je potřebovat pokládat na podlahu. A právě k tomu slouží zátěžová podložka pod činky.

Kolik stojí podložka pod cvičební stroje?

Ceny těchto podložek se hodně liší podle typu a velikosti. U velkých podložek pod velké fitness stroje se cena pohybuje okolo 1000 Kč a více. Pokud ale potřebujete menší podložku, například na pokládání činek, lze ji koupit okolo 290 Kč. Kvalitnější nebo větší podložky pak vyjdou zhruba na 500 Kč.

Číst další článek:  Co jsou to fermacell podlahové desky?

Podobné příspěvky