Jdu zrovna kolem z rodinné oslavy,“ prohlásil Michal Farník, předseda asociace Studentské komory Rady vysokých škol, na středeční demonstraci za odstoupení děkana Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické (VŠE) Miroslava Ševčíka – a sklidil za to velký potlesk. Ve svém proslovu narážel na děkanovo vysvětlení, proč se účastnil sobotního protivládního protestu na Václavském náměstí. Ševčík totiž údajně jenom šel náhodou kolem, když se vracel z rodinné sešlosti. Lidé účastnící se akce s názvem Česko proti bídě chtěli mimo jiné strhnout ukrajinskou vlajku z budovy Národního muzea, čemuž zabránili policejní těžkooděnci.

U sochy Winstona Churchilla před budovou VŠE se ve středu kvůli nesouhlasu se Ševčíkovým jednáním sešly s transparenty stovky studentů této vysoké školy. Někteří z nich dokonce vynechali kvůli demonstraci přednášky.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Zajímají vás další kvalitní články z Hospodářských novin? Výběr těch nejúspěšnějších posíláme každý všední den večer v našem newsletteru 7 v SEDM, který si můžete zdarma přihlásit.