Návrhář návrhářů znovu ožívá. Disney+ odhalí začátky Karla Lagerfelda

V roce 1972 zatoužil 38letý Karl Lagerfeld stát se nejslavnějším francouzským módním návrhářem. Bylo to v době, kdy průmyslu již kraloval Yves Saint Laurent. Dá se říct, že nejznámější Lagerfeldovo období bylo na pozici kreativního ředitele francouzského módního domu CHANEL, tento post zastával od roku 1983 až do své smrti v roce 2019. Byl také po dlouhá léta kreativním ředitelem italského módního Fendi a vlastní, eponymní módní značky. My se však v seriálu vydáme do okouzlujícího pařížského světa módy v dobách ještě před Karlovou největší slávou.

Ikonickou kombinaci velkých slunečních brýlí, vysokého límečku a do culíku svázaných vlasů na sebe vezme Daniel Brühl, německá filmová hvězda, která se společnosti Disney+ upsala, aby na našich obrazovkách ztvárnila důvěrně známého zesnulého módního návrháře. Daniel Brühl byl naposledy viděn v německém velkofilmu Edwarda Bergera Na západní frontě klid natočeném pro Netflix, který si vysloužil devítinásobnou nominaci na Oscara.

Kočka, která vydělává miliony. Jak si žije Choupette Lagerfeld?

elle.cz

Opravdu vydatná módní podívaná

Kaiser Karl vyzdvihne některé z největších hvězd té doby, včetně Andyho Warhola, Marlene Dietrich, Palomy Picasso nebo Loulou de la Falaise. Lagerfeldovy velké módní rivaly Yvese Saint Laurenta a Pierra Bergé si zahrají Arnaud Valois a Alex Lutz, quebecký herec Théodore Pellerin ztvární Largerfeldovu lásku Jacquese de Baschera. V seriálu se setkáme i s Gaby Aghion, zakladatelkou módní značky Chloé, která jako jedna z vůbec prvních tehdy rozpoznala Lagerfeldův mistrovský talent. Zahraje si ji herečka Agnès Jaoui.

Kaiser Karl je založen na stejnojmenné biografii módní návrhářky Raphaëlle Bacqué, režie se ujmou Jérôme Salle a Audrey Estrougo. Kaiser Karl má být uveden na naše obrazovky už koncem tohoto roku, šestidílný seriál pro Disney+ France se nyní natáčí ve Francii, Monaku a Itálii. Říká se, že pro účely natáčení bude připraveno přes 2 200 různých doplňků a 3 000 kostýmů, přičemž 160 z nich bude navrženo a vyrobeno od nuly jen pro svou chvíli před kamerou. Můžeme se tedy jistě těšit na vydatnou módní podívanou. Mimochodem, v minulém roce bylo také oznámeno, že se v budoucnu také chystá natáčet další filmový životopisný film o zesnulém návrháři, v němž si zahraje Jared Leto.

cara

Zdroj: Hypebeast, Variety, The Hollywood Reporter