Jak se ve Třetí říši vyráběli čistokrevní Árijci

Publikuje: Nikola Macáková — 02. 03. 2023
Zdroj: Nikola Macáková & redakce
Úvodní stránka » Magazíny » Jak se ve Třetí říši vyráběli čistokrevní Árijci

Lebensborn byl v Třetí říši vládou podporovaný spolek, jehož cílem bylo na základě nacistické ideologie zvýšit počet árijských dětí.

Cíle mělo být dosaženo prostřednictvím anonymních porodů a následného nabídnutí dětí (včetně těch pocházejících z mimomanželských svazků) k adopci, a to zejména příslušníkům SS. Tyto děti měly zalidnit prostor vyprázdněný po vyhlazení či odsunu původního obyvatelstva. Program byl založen Heinrichem Himmlerem 12. prosince 1935,“ uvádí k tématu veřejný zdroj Wikipedia.

Křest Árijského života… Zdroj: Bundesarchiv, Bild 146-1969-062A-60 / CC-BY-SA 3.0

Norimberským soudem za projekt Lebensborn byli obžalování vedoucí organizace Max Sollmann, jeho zástupkyně Inge Viermetz a hlavní lékař Gregor Ebner. Všichni byli zproštěni viny!

Sestra v domově Lebensbornu. Zdroj: Bundesarchiv, Bild 146-1973-010-11 / CC-BY-SA 3.0

Cílem programu Lebensborn bylo zalidnit Třetí říši čistokrevnými Árijci. Životní prostor pro novou populaci chtěli nacisté získávat na východě (Drang nach Osten) na úkor Slovanů, ale i Židů a dalších etnických skupin žijících jako autochtonní obyvatelstvo převážně na východě Evropy. Kromě odsunu původního obyvatelstva se využívalo i hromadné vyhlazování v koncentračních táborech a vyhlazovacích táborech, tedy genocida.

DŘÍVE JSME PSALI:

Ztracené deníky Adolfa Hitlera. Jedná se o vzácný objev, nebo o historickou imitaci?

David Bárta — 27. 01. 2023
Pokud jde o moderní nejvzácnější objev, tak je to rozhodně deníky Adolfa Hitlera. Jaký je obsah těchto deníků?

Porodnice Lebensborn

Porodní sál (Lebensbornheim, Operationssaal) Zdroj: Bundesarchiv, B 145 Bild-F051638-0065 / CC-BY-SA 3.0

„Porodnice byly po celé Němci okupované Evropě. Nejvíce dětí (asi 10 tisíc) se narodilo v Norsku, kde bylo 9 porodnic. Další byly v Holandsku, Dánsku ale také ve Francii (zámek Lamorlaye) v Belgii (zámek Wégimont), v Rakousku (sanatorium Wienerwald). Na konci války našli Američané v německém Steinhöringu skoro tři stovky opuštěných malých dětí, v Čechách tento program probíhal na zámku ve Veltrusech. S programem Lebensborn byl spojen také osud několika dětí z vypálených Lidic a Ležáků. Ty, které byly shledány vhodnými pro germanizaci, byly převezeny do Německa a předány do péče pěstounů,“ píše ve výpisu Wikipedia.

Potomci prominentních nacistů

Vůdce Adolf Hitler, který byl znám jako voják, malíř, politický spisovatel, politik a samozřejmě také jako vojenský velitel (vůdce). Narodil se 20. dubna 1889 v městečku Braunau am Inn v Rakousku nedaleko bavorských hranic. Sám Hitler neměl údajně žádné své potomky i když v minulosti se na toto téma hodně spekulovalo. Měl pouze své tři osudové ženy, kterými byly Eva Braunová (do roku 1945) dále Maria Reiterová a Geli Raubalová.

Eva Braunová s Adolfem Hitlerem. Zdroj: Bundesarchiv, B 145 Bild-F051673-0059 / CC-BY-SA

Hitler na Pražském hradě v první den okupace 15. března 1939.* Zdroj: Bundesarchiv, Bild 183-2004-1202-505 / CC-BY-SA 3.0

Reinhard Heydrich – jeden z hlavních tvůrců holokaustu, zastupující říšský protektor a „kat českého národa“ – měl dva syny a dvě dcery. Heider Heydrich se narodil v roce 1934 a dnes žije nedaleko Mnichova. Působil jako obchodní vedoucí u letecké firmy Dornier-Werke a coby výkonný ředitel sdružení pečujícího o penzisty téže společnosti. Podílel se na vyjednávání o českém vydání pamětí své matky, fanatické nacistky, a napsal k nim předmluvu.

Šéf SS Heinrich Himmler měl s manželkou dceru Gudrun, adoptovali také syna a další dvě děti mu porodila milenka. Gudrun Himmlerové bylo patnáct let, když její otec spáchal sebevraždu. Vyučila se krejčovou, ale jelikož se nehodlala zříct svého jména, práci nacházela jen obtížně. Milovaného otce hájila slovy, že mu Hitler přece svěřil pouze „svoz odpadu říše“. Byla sympatizantkou neonacistické strany NPD a provdala se za jejího funkcionáře. Zemřela v roce 2018, údajně jako zatrpklá a panovačná stařena.

Paul Joseph Goebbels (29. října 1897 Rheydt – 1. května †1945 Berlín) byl jeden z nejvyšších německých nacistických představitelů a válečný zločinec, byl říšským ministrem propagandy (vedl ministerstvo pro lidovou osvětu a propagandu), zmocněnec pro vedení totální války, říšský velitel domobrany a jeden z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. Hitler jej ve své závěti určil svým nástupcem ve funkci říšského kancléře, jímž byl jeden den. Goebbels měl šest dětí jmenovitě; Helga Susanne Goebbels, Hildegard Traudel Goebbels, Helmut Christian Goebbels, Holdine Kathrin Goebbels, Heidrun Elisabeth Goebbels a Hedwig Johanna Goebbels. Že bylo 1. května roku 1945* v berlínském bunkru Adolfa Hitlera otráveno všech šest dětí jednoho z nejvyšších německých nacistických představitelů a ministra propagandy Josepha Goebbelse, nejsou pochyby. Dodnes se ale někdy spekuluje o tom, kdo jim vlastně smrtící kyanid podal.

Jeden z největších německých nacistických zločinců Joseph Goebbels a jeho šest dětí. Zdroj: vintag.es (veřejný zdroj)

Wolf Rüdiger Hess, jediný syn Rudolfa Hesse, se narodil v roce 1937 a na otce si nemohl pamatovat, neboť Hitlerův zástupce roku 1941 za záhadných okolností odletěl vyjednávat o příměří do Británie, kde ho zadrželi a uvěznili. Po válce byl pak odsouzen na doživotí a v roce 1987 za mřížemi zemřel. Přestože měl povoleny návštěvy, až do roku 1969 se odmítal se synem osobně setkat a namísto kontaktu mu jednou měsíčně posílal dopisy. Wolf Rüdiger k němu přitom vzhlížel a vše, co kdy otec řekl či napsal, pro něj bylo svaté. Nikdy nepřipustil, že by jeho rodič spáchal něco špatného, a dokonce se zařadil mezi popírače holokaustu. Zemřel v roce 2001.

DŘÍVE JSME PSALI:

Nacistický vlak plný zlata. Hledači pokladů mají jasno, polská vláda rovněž

Nikola Macáková — 15. 01. 2023
Polsko apelovalo na válečné nadšence, aby přestali hledat nacistický vlak plný zlata, který údajně leží neobjevený na polském území.

Není pochyb, že děti nacistů za zločiny svých rodičů nemohly a neměly za ně nést morální vinu. Jeden z vnuků říšského vůdce mládeže von Schiracha uvedl: „Vina mého dědečka je vina mého dědečka. Spolkový soudní dvůr říká, že vina je to, z čeho lze vinit konkrétní osobu. Neexistuje kolektivní trest, dědičná vina, a každý člověk má právo na vlastní biografii.“ Rolf Mengele si dále posteskl: „Otec dělal, co dělal, a já se teď za něj musím zodpovídat. To dědictví nemůže přejít na mé děti, musí skončit se mnou, dodal.“

 

Použité zdroje: Wikipedia
– redakční text

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu