Bezpečnost

Co je to ochranný polyuretanový C profil?

Ochranný polyuretanový C profil je ochranný prvek, který chrání před škodami způsobenými po nárazu, především o ostré hrany. Polyuretanové profily mají využití na mnoha místech a provozech. Zároveň mají profily účel upozorňovat na nebezpečí poranění. Písmeno C označuje tvar profilu, který má zaoblenou hranu právě v tomto tvaru. Rozměry profilu se mohou lišit, záleží, na jaký stroj nebo místo chcete profil použít a upevnit.

Kde se polyuretanové profily používají?

Tento profil chránící před nárazem se využívá, aby se zabránilo poškození a předešlo nepříjemným úrazům o ostré hrany. A to především u hran stěny, v regálech nebo na ostrých rozích stolů. Zároveň, ale profily chrání i samotné stroje proti poškození. Profily se využívají také v prostorech, kde je nízký průchod a hrozilo by udeření do hlavy procházejících lidí. Polyuretanové profily navíc signalizují potenciální nebezpečí, jelikož se vyrábí ve žlutočerném barevném provedení, které se používá jako výstraha i v dalších aplikacích.

Jak polyuretanový C profil funguje?

Jeho hlavním úkolem je ochránit předmět, který se nachází pod ním, ale také například lidi před nárazem, který může takto nejhůře zmírnit a zabránit tak krvavému zranění. Polyuretanová pěna totiž umí absorbovat nárazy a tlumit tak tvrdý náraz.

polyuretanovy C profil
polyuretanový C profil

Jak se polyuretanové C instalují?

Instalace je velmi snadná a zvládne ji každý. Pro připevnění C profilu se využívá samolepicí páska, která dokáže profil bez problémů udržet na daném povrchu. Povrch musí být před instalací čistý a nejlépe hladký. V opačném případě by nemusel profil dobře držet. Proto před aplikací dobře připravte právě podklad.

Kolik stojí polyuretanový ochranný profil?

Nejčastěji se vyrábí tento profil v délce 1 metru. Cena za tento rozměr je pak okolo 650 Kč za kus. Cena se odvíjí od prodejce a od počtu kusů, které si zakoupíte. U většího počtu kusů pak můžete většinou využít množstevní slevu.

Číst další článek:  Co je nášlapná vrstva?

Podobné příspěvky