Play off Ligy juniorů začalo libově: Roli favorita potvrdil jen Motor!

Foto: Karolína Vencovská, bkhb.cz

16. března 2023, 21:25

Tomáš Sochor

Liga juniorů má za sebou úvodní zápasy čtvrtfinálových sérii, ve kterých nebyla nouze o překvapení. Z výše postavených týmu vyhrál totiž pouze Motor. Více se dařilo týmům ze západu – Piráti si s Technikou poradili relativně lehce a Bruslaři přetlačili Zubry po prodloužení. Prapor východní skupiny nese Vsetín, jenž otočil zápas se Slavií.

Sluka vychytal Pirátům první bod

Takhle si Technika vstup do play off nepředstavovala. Předchozí dva zápasy proti Chomutovu totiž získala, nyní navíc hrála na domácím ledě. Brňané však ztroskotali na Josefu Slukovi který v základní části zasáhl pouze do sedmi utkání a teď ze 38 střel pustil jedinou.

Piráti šli ve druhé třetině do vedení díky brankám Martina Starého a Dominika Mišovice. Zkraje třetí části sice snížil Jan Růžek, klid na hokejky hostů však vrátil Ondřej Príhoda a v poslední minutě výsledek pečetil dorostenec Jaroslav Pospíšil. Domácí si navíc zkomplikovali další průběh série trestem ve hře, který si vykoledoval Matěj Trögner.

Daniel Lehnert (asistent trenéra Chomutova): „Po taktické stránce jsme vstup do série zvládli dobře. Nyní musíme zregenerovat a připravit se na druhé utkání. Jsme rádi za první bod, ale stále nás čeká dlouhá cesta.“

TECHNIKA HOCKEY BRNO – PIRÁTI CHOMUTOV 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Růžek (Trögner) – 24. Starý (Vostiňák, Hynek), 36. Mišovic, 52. Príhoda (Klobouček), 60. Pospíšil (Klobouček, Hynek).
Rozhodčí: Mejzlík – Zídek, Polák.
Vyloučení: 4:5, navíc Trögner (Technika) trest ve hře.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 38:33 (12:11, 15:15, 11:7).
Stav série: 0:1.

Motor nezaváhal, hattrickem řídil výhru Remeš

České Budějovice v úvodním utkání potvrdily roli favorita. Jejich výhra se ale rodila pomalu, neboť Porubu držel první dvě třetiny ve hře obránce Filip Hlaváč, jenž se dvakrát prosadil v přesilové hře, z toho poprvé již ve 22. sekundě zápasu. Motor po druhé přestávce vedl jen o gól.

Závěrečná část již ale patřila pouze Jihočechům, kteří v ní ukázali svoji devastující útočnou sílu. Dvakrát v ní skóroval Alexandr Remeš, jenž tak dokonal hattrick. Svůj druhý gól v ní zaznamenal Daniel Hála, který si ve druhé periodě připsal vítěznou trefu. České Budějovice tak nakonec vyhrály pětibrankovým rozdílem.

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC RT TORAX PORUBA 2011 7:2 (1:1, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 8. Pitel (Placek, Sochor), 34. Remeš (Kříž, Placek), 40. Hála (Kříž, Placek), 41. Remeš (Kříž, Putz), 47. Turek (Pitel, Remeš), 47. Hála (Drančák, Gajdolín), 55. Remeš (Hála, Putz) – 1. Hlaváč (Moravec, Koudelný), 38. Hlaváč (Černý, Halata).
Rozhodčí: Kostourek – Jindra, Dědek.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 3:2.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 45:34 (16:15, 15:8, 14:11).
Stav série: 1:0.

Valaši vyučili Slavii v produktivitě

Závěr základní části nezastihl Vsetín zrovna v nejlepší formě a nezdálo se, že by se v play off mělo něco měnit. Slavia byla aktivnější a díky brance Filipa Holaníka šla do vedení. Hosté sice zásluhou Ondřeje Hrdého vyrovnali, domácí však odpověděli hned dvakrát, když se trefili Tomáš Václavík a Jiří Stejskal. Ještě před druhou přestávkou pak snížil Jan Hamřík.

Utkání se rozhodovalo ve třetí třetině. Slavia v ní sice svého soupeře přestřílela 13:6, góly ale dával pouze Vsetín. Již v čase 40:08 vyrovnal David Heinrich, o necelých sedm minut později pak o výhře Moravanů rozhodl brankou v přesilové hře Jan Matějíček.

Daniel Tvrzník (trenér Slavie): „Zápas jsme si prohráli sami naší nedisciplinovaností, protože mít ve dvou třetinách sedm vyloučených není možné. Všechny góly byly takové smolné, dva byly tečované a napadalo nám to tam. Musíme zlepšit disciplínu, protože jinak budeme mít rychle po sezoně. Ten první inkasovaný gól ve třetí třetině byl smolný, tam nám přeskočil puk hokejku a soupeř se dostal do přečíslení a trefil to. Druhý gól padl po našem zbytečném vyloučení, byla tam střela od modré čáry a bylo to ještě tečované. Jak říkám, sedm vyloučených za dvě třetiny je prostě moc a musíme to zlepšit do zítra.“

HC SLAVIA PRAHA – VHK ROBE VSETÍN 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Holaník (Curran, Strnad), 20. Václavík (Matuška, Hron), 34. Stejskal (Strnad, Curran) – 20. Hrdý (Hamřík, Jurek), 36. Hamřík (Heinrich, Mošnička), 41. Heinrich (Melenovský, Velikovský), 47. Matějíček (Velikovský, Kráčalík).
Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Hlinka.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 37:25 (14:10, 10:9, 13:6).
Stav série: 0:1.

Dvougólový Jan Kuchta zaskočil Zubry

Havlíčkův Brod nastoupil do série se zvláštní motivací, protože právě s Přerovem vypadl v semifinále play off minulé sezony. Již zápasy v základní části napověděly, že ačkoliv Zubři šli do vyřazovacích bojů z prvního místa, utkání s Bruslaři budou vyrovnaná.

To se na úvod zcela vyplnilo. Skóre otevřel těsně po polovině utkání brankou v přesilové hře Jan Kuchta, jen o tři minuty později však vyrovnal David Buršík. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém o výhře Havlíčkova Brodu rozhodl svojí druhou trefou v utkání obránce Kuchta.

Pavel Neuman (trenér Přerova): „První třetina byla oboustranně nervózní, Havlíčkův Brod byl malinko nebezpečnější. Druhou a třetí třetinu jsme podle mě měli zase o trochu více šancí my. První gól jsme dostali v oslabení, nicméně se nám podařilo brzy vyrovnat. Rozhodlo prodloužení tři na tři, ve kterém dal klíčovou branku soupeř.“

Tomáš Hart (asistent trenéra Havlíčkova Brodu): „Zápas byl od začátku opatrný. Pomalinku se to rozjíždělo, oba týmy hrály ze zabezpečené obrany. Potom jsme dali gól z přesilovky, ale hrozně rychle jsme inkasovali vyrovnávací branku. Třetí třetina byla zase taková opatrná, čekalo se na chybu. V prodloužení jsme pak vstřelili pěkný gól. Jsme rádi za první bod a připravíme se na zítřek.“

HC ZUBR PŘEROV – BK HAVLÍČKŮV BROD 1:2 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Buršík (Billa) – 32. J. Kuchta (Topol, Janko), 64. J. Kuchta (Bulík, Dymák).
Rozhodčí: Grygera – Blažek, Augusta.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 32:32 (7:9, 13:10, 10:10 – 2:3).
Stav série: 0:1.

Program čtvrtfinále play off

Pátek 17. března – 2. zápasy:
16:00 HC ZUBR Přerov – BK Havlíčkův Brod
16:00 Technika Hockey Brno – Piráti Chomutov
17:30 HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín
18:00 HC Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba

Pondělí 20. března – 3. zápasy:
HC RT TORAX Poruba – HC Motor České Budějovice
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha
18:00 Piráti Chomutov – Technika Hockey Brno
19:00 BK Havlíčkův Brod – HC ZUBR Přerov

Úterý 21. března – případné 4. zápasy:
HC RT TORAX Poruba – HC Motor České Budějovice
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha
16:00 Piráti Chomutov – Technika Hockey Brno
18:30 BK Havlíčkův Brod – HC ZUBR Přerov

Čtvrtek 23. března – případné 5. zápasy:
HC Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba
Technika Hockey Brno – Piráti Chomutov
17:30 HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín
18:00 HC ZUBR Přerov – BK Havlíčkův Brod

Program play down

Sobota 18. března – 1. zápas:
16:00 IHC Králové Písek – AZ Havířov

Neděle 19. března – 2. zápas:
14:00 IHC Králové Písek – AZ Havířov

Středa 22. března – 3. zápas:
17:00 AZ Havířov – IHC Králové Písek

Čtvrtek 23. března – případný 4. zápas:
17:00 AZ Havířov – IHC Králové Písek

Pátek 25. března – případný 5. zápas:
16:00 IHC Králové Písek – AZ Havířov

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz