Jak vybavit malý byt tak, aby se zdál větší

Jak vybavit malý byt tak, aby se zdál větší

Kategorie: RADY A NÁPADY

Život v malém bytě může být útulný a příjemný, ale zároveň může být i omezený a stísněný. Pokud se cítíte v malém bytě těsně a nevíte, jak jej opticky zvětšit, máme pro vás několik tipů, jak úpravami interiéru, výběrem vhodného nábytku a dekoracemi dosáhnout vizuálního prostoru.



Světlé barvy na stěnách

Bílé a jemné pastelové barvy jsou ideální pro malé prostory, protože vytvářejí iluzi většího prostoru. Pokud nechcete mít všechny stěny bílé, můžete použít různé odstíny šedé, béžové, světle modré nebo zelené, které dodají interiéru jemnou atmosféru a zároveň jej opticky zvětší.

stěny

Vhodný nábytek

Při výběru nábytku se zaměřte na funkčnost a rozměry. Místo velkých a těžkých kusů nábytku volte menší a praktičtější varianty. Skříně s posuvnými dveřmi vám ušetří místo v obývacím pokoji a pohovka s úložným prostorem poslouží nejen jako místo k odpočinku, ale také k ukládání věcí.

Využijte zrcadla

Velká zrcadla jsou skvělým trikem pro optické zvětšení interiéru. Umístěte je na protilehlou stěnu okna a zrcadlovou plochu naplňte krásnými dekorativními prvky, jako jsou květiny, svíčky nebo obrazy. Zrcadla reflektují světlo a přidávají hloubku, takže váš byt bude působit prostorněji.

Doplněk: Světlo

Správné osvětlení dokáže velkou měrou ovlivnit atmosféru bytu. Pokud máte malý byt, sáhněte po stolních lampách, které lze snadno přenášet a umístit tam, kde aktuálně potřebujete více světla. Také využívejte přirozené světlo ze stíněných oken a vyhněte se těžkým závěsům.

světlo

Minimalistický styl

Při výběru nábytku se snažte zvolit menší kusy, které nebudou příliš dominovat v místnosti. Místo velkých, těžkých kusů nábytku zvažte například konferenční stolek s odnímatelnou deskou, kterou můžete použít jako jídelní stůl, nebo polohovatelnou pohovku, kterou lze přeměnit na postel. Pokud si pořídíte skladovací nábytek, jako jsou například stoly s úložným prostorem nebo postele s vestavěnými šuplíky, můžete maximalizovat prostor a ušetřit si tak místo.

Dalším tipem je využití zrcadel, která opticky zvětšují místnost. Zrcadlo můžete umístit například na protější stěnu od okna, čímž zvětšíte pocit prostoru a přirozeného osvětlení. Zrcadlo může také vypadat jako součást dekorace a dodat místnosti zajímavý prvek.

Pokud máte v malém bytě málo skladovacího prostoru, můžete využít vestavěné skříně. Instalujte například vysouvací police nebo regály, které vám umožní uskladnit knihy, dekorace a další předměty.

V místnosti můžete také využít tuto skřín pro umístění obrázků nebo fotografií, které dodají prostoru osobnost.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl