Hlavní obsah

Survivor Česko a Slovensko je u konce. Kdo se stal vítězem druhé řady

Druhá řada úspěšné televizní reality show Survivor je u konce. Nejnáročnější show, jak je pořad označován, opět moderoval Ondřej Novotný. Kdo získal nejvíce hlasů od poroty a získal titul Survivora a výhru 2,5 milionu korun?

Foto: Survivor

Logo Survivor Česko & Slovensko

Článek

Pozor, následující část obsahuje spoilery!

Kdo vyhrál Survivora 2023

Finále druhé řady Survivor Česko Slovensko odvysílá TV Nova ve čtvrtek 18. května, předplatitelé portálu Voyo se nicméně dozvěděli vítěze soutěže o den dříve, tedy ve středu 17. května.

Ve finále se o hlasy poroty ucházeli dva hráči - trenér skateboardingu Tomáš Weimann a technik Martin Konečný. Herečka Karolína Krézlová nezvládla finální duel a stala se poslední členkou poroty. Tu tak tvořilo 9 hráčů, celkem bylo rozdáno 11 hlasů díky duelům mezi finalisty před poslední kmenovou radou. V nich každý z nich získal jeden hlas.

Porota hlasovala velmi těsně a rozhodujícím hlasem byla Johana, která svůj hlas dala Tomášovi. Vítězem druhé řady Survivora a finanční odměny ve výši 2,5 milionu korun se tak stal Tomáš Weimann.

Survivor 2. řada - dění show díl po díle

  • Jako první opustila ostrov teprve dvaadvacetiletá profesionální atletka Tereza Schejbalová, která prohrála duel s nejstarší účastnicí Ludmilou Pulmovou.
  • Ve druhém duelu se proti sobě postavily za tým Hrdinů Karolína KrézlováSoňa Sedláčková, která ostrov opustila jako druhá. Třetí duel proti sobě postavil velké kamarádky z týmu Rebelů Johanu FabišíkovouHanu Gelnarovou, kterou Johana porazila.
  • I čtvrtý duel byl ryze ženský a opět se proti sobě postavily velké kamarádky, tentokrát však z týmu Hrdinů. Na kmenové radě získala nejvíce hlasů Kateřina Klinderová alias Kundosaki a proti ní stanula pokerová hráčka Barbora Mlejnková, která souboj prohrála. Emotivní kmenové radě i souboji předcházela ostrá hádka mezi Mlejnkovou a Karolínou Krézlovou.
  • Pátým soutěžícím, který ostrov opustil, je Ludmila Pulmová, která stanula i v úplně prvním duelu. Tehdy porazila Terezu Schejbalovou, nyní ale nestačila Barboře Krčálové.
  • V následujícím šestém duelu se proti sobě postavili tentokrát hráči z kmene Hrdinů. Soutěžícími se stali opět Kateřina Klinderová alias KundosakiPetr „Pítr“ Havránek. S těsném souboji nakonec zvítězil Pítr a soutěž opustila Kateřina Klinderová. Celým 12. dílem navíc zamávala dvojí výměna hráčů napříč kmeny. Vyměněnými soutěžícími byli Martin Kulhánek, Petr „Švanci“ Švancara, Tomáš Weimann a Matěj Quitt.
  • Ve 14. díle pak došlo k nečekanému zvratu. Výměna hráčů napříč kmeny značně oslabila silnou koalici v modrém týmu Rebelů a na ostrově začaly bublat emoce. Vše ale změnilo především nové pravidlo, které oznámil Rebelům po individuální imunitě před kmenovou radou moderátor Ondřej Novotný - z důvodu genderové vyváženosti na nadcházející kmenové radě nemohou hráči dát vyřazovací hlas žádné ze tří zbývajících žen v kmeni. To rozpálilo do běla Jiřího Hanouska, diváky oblíbeného i nenáviděného silného taktického hráče. Po poměrně ostré debatě s moderátorem Jiří prohlásil, že po takové změně pravidel nemá důvěru v hru a ze soutěže jako sedmý hráč v pořadí odstoupil. Rebelové poté hlasovali a do duelu poslali technika Martina Konečného a vyměněného hráče, bývalého fotbalistu Petra Švancaru alias Švanciho, který duel prohrál a hru opustil jako osmý.
  • Po ztrátě Jiřího a Švanciho byl kmen Rebelů oslabený a prohrál obě soutěže o odměnu. Důležitou soutěž o imunitu ale vyhráli a na kmenovou radu šli Hrdinové. Do devátého duelu byl podruhé poslán Petr „Pítr“ Havránek, proti němu se postavil Filip Jánoš. Pítr duel nezvládl a ostrov opustil.
  • Po odchodu Pítra zůstala v Hrdinech osamocená Andrea Bezděková, Rebelové zase začínají opatrně mluvit o tom, že Žaneta by pro ně mohla být v budoucnu problém vzhledem k jejím vztahům s Hrdiny, kteří si ji přizvali na obrovskou odměnu v podobě grilovačky. Hru o imunitu prohráli Hrdinové a poprvé od začátku soutěže tak zamířili na kmenovou radu dvakrát za sebou. Plány jim překřížila Andrea Bezděková, která zahrála skrytou imunitu od Pítra. Pouze dvěma hlasy tak byl do desátého duelu poslán opět Filip Jánoš, a Matěj, který vyhrál individuální imunitu, musel vybrat někoho přímo z aliance. Rozhodl se do duelu poslat Karolínu Krézlovou, která Filipa porazila.
  • Ani dvacátý díl týmu Hrdinů nepřál a opět prohrál boj o imunitu, ačkoliv dvě předchozí hry o odměnu tým vyhrál. Na druhé z nich se Josef Kůrka během emotivního telefonátu dozvěděl, že zemřel jeho dědeček. V jedenáctém duelu pak proti sobě stanula Andrea BezděkováPavlína Siegmundová, kterou do duelu poslal pro její překvapení Matěj Quitt. Bezděková duel vyhrála a soutěž opustila Pavlína.
  • Dvanáctý vyřazený člen byl ve 22. dílu zároveň posledním, který hru opustil před sloučením obou kmenů. Rebelové nadále poráželi Hrdiny v soutěžích, a to jak těch o odměnu, tak v té nejdůležitější, tedy soutěži o imunitu. Hrdinové tak šli na kmenovou radu pouze v pěti hráčích. Plány pánské alianci překazila Andrea, když vyhrála individuální imunitu. Na velmi živé kmenové radě, při které došlo k ostré výměně názorů mezi oběma kmeny, pak přišel velký zvrat od Johanky, která zahrála svou skrytou imunitu pro Karolínu. Kmen poslal do duelu Matěje a vedle něj stanul Tomáš. Ten Matěje těsně porazil a Matěj je tak posledním hráčem, který Survivora opustil před sloučením kmenů.
  • Sloučení kmenů znamená období stvrzování stávajících a vytváření nových aliancí. Ty zůstaly prakticky nezměněné ve smyslu Hrdinové proti Rebelům, jen Žaneta se dala na stranu Hrdinů. Individuální imunitu vyhrál Tomáš a dvě aliance hlasovaly pro Žanetu a Kulhyho. Více hlasů získala Žaneta, které dal Tomáš do duelu po vyhrocené kmenové radě Johanku. Ačkoliv duel spočíval v házení, ve kterém si Žaneta obvykle věří, zvítězila v něm Johanka a Žaneta se stala prvním členem poroty.
  • V 25. díle měli Rebelové hlasovou převahu a nejvíce nominací do duelu získal Tomáš. Individuální imunitu získal Josef, který po výměně názorů o tom, jak by se měl či neměl Survivor hrát, poslal do duelu Kristiana. Duel vyhrál Tomáš, a Kristian se tak připojil v porotě k vyřazené Žanetě.
  • Jestliže na poslední kmenové radě byl Tomáš ve velkém ohrožení, v té další měl naopak nejsilnější pozici. Vyhrál individuální imunitu a mohl zvolit druhého duelanta. Rebelové hlasovali pro Karolínu, která získala hlasů nejvíce, a Tomáš jí do duelu dosadil Kulhyho, který od Hrdinů získal hlasy už v první kmenové radě po sloučení. Karolína dokázala Kulhyho porazit, a drží tak první místo v počtu vyhraných duelů - celkem ustála již tři duely.
  • Ačkoliv se před kmenovou radou probíraly nejrůznější strategie a skloňovala se jména prakticky celého kmene, do duelu byl nakonec zvolený Tomáš poté, co Martin správně zahrál skrytou imunitu. Individuální imunitu získala Andrea, která pro diváky překvapivě do duelu nominovala Barboru, přestože se před kmenovou radou s většinou domlouvala na zvolení Karolíny. Barbora na Tomáše v duelu nestačila a poputovala tak do poroty.
  • Kmenová rada a rozhodnutí aliancí se často přizpůsobuje tomu, kdo vyhraje individuální imunitu. Tu tentokrát získal Martin, čímž si podruhé za sebou zajistil bezpečí, zároveň jeho výhra jasně hrála do karet bývalým Rebelům, na které byli bývalí Hrdinové v přesile o jednoho hráče. Karolína se však po sérii zklamání, kdy nebyla vybrána na odměnu, rozhodla změnit alianci. Johana navíc pro jistotu zahrála svou výhodu a ukradla hlas Tomášovi. Na kmenové radě dostala nejvíce hlasů Andrea, soupeře do duelu jí Martin vybral Tomáše. Ten zvládl i tento duel a porazil Andreu, která se tak stala pátým členem poroty.
  • V dalším souboji vyhrála individuální imunitu Johana, která měla navíc v kapse skrytou individuální imunitu. Tu na kmenové radě zahrála pro Martina, který se v posledních dnech na ostrově potýká se zdravotními problémy. Kmen poslal do duelu Tomáše a Johana mu za soupeře vybrala Josefa. Ačkoliv souboj byl silový, Josef už nedokázal na ramenou udržet neuvěřitelných 120 kilo, a Tomáš tak opět z duelu vyšel vítězně.
  • Ve 30. díle zbyla na ostrově finálová pětka. Následující individuální imunitu vyhrála Karolína, čímž bylo téměř jisté, že kmen bude opět volit do duelu Tomáše, kterého vnímají jako nejsilnějšího hráče a který se zdá v duelech neporazitelný. Před Karolínou stálo rozhodnutí, zda do duelu vybrat Martina, Johanu, nebo Adama, který si dokonce sám přál utkat se s Tomášem. Karolína nakonec opravdu zvolila Adama, ani ten však na Tomáše nestačil. V Survivoru tak již o vítězství soutěží pouze čtyři hráči: Johana, Karolína, Martin a Tomáš.
  • V 31. díle se diváci dozvěděli finálovou trojku, tedy kteří tři hráči stanou ve finále, kde se utkají o hlasy poroty. Souboj o individuální imunitu byl tentokrát o něco složitější a byl rozdělen na dvě části. Martin ze zdravotních důvodů opět nesoutěžil. Nakonec proti sobě stanuli Johana a Tomáš ve skládačce, kterou rychleji složil Tomáš. Karolína, Johana i Martin počítali s duelem, na kmenové radě dokonce otevřeně hovořili o možnosti tří lidí v duelu. Tomáš tak ale nakonec nehlasoval, napsal Martina a do duelu s ním šla Johana. I přes zdravotní problémy Martin v duelu zvítězil. Finálovou trojku tak tvoří Tomáš, Martin a Karolína.
  • Poslední 32. díl odhalil vítěze druhé řady. V duelu finálové trojice neuspěla Karolína, která se tak stala posledním členem poroty. Ještě před finální kmenovou radou Tomáš a Martin soupeřili ve dvou duelech o dva hlasy pro sebe ve finálovém hlasování. Každý vyhrál jeden z duelů, každý získal po jednom hlase a ty se tak do finále vyrovnaly. Samotná finálová kmenová rada byla velmi napínavá a o vítězi rozhodl jeden jediný hlas, který vzešel od Johany. Ta dala svůj hlas Tomášovi, který zvítězil v poměru hlasů 6:5, a získal tak titul Survivora i peněžitou výhru ve výši 2,5 milionu korun.

Seznam účastníků Survivor 2023

Celkem na ostrově v Dominikánské republice, kde se reality show opět natáčí, od začátku soupeřilo 24 účastníků. Ti byli rozděleni na dva kmeny, z nichž jeden tvořily známé osobnosti. V průběhu soutěže se kmeny promíchaly a následovalo sloučení, níže je původní složení kmenů.

Kmen Hrdinů

Tým hrdinů tvořili Česká Miss roku 2016 Andrea Bezděková, bývalý fotbalista Petr Švancara, pokerová hráčka Barbora Mlejnková, herec Václav Matějovský, modelka a herečka Karolína Krézlová, model Petr Havránek, vítěz Muže roku Josef Kůrka, zápasnice MMA a moderátorka Kateřina Klinderová alias Kundosaki, youtuber Filip Jánoš a fitness influencerka Soňa Sedláčková. O několik dnů později do kmene nastoupili vítěz reality show Love Island Martin Kulhánek a herečka Pavlína Siegmundová.

Foto: Survivor

Survivor Česko & Slovensko

Kmen Rebelů

Proti nim se postavilo deset dalších hráčů. Tanečnice Johana Fabišíková, profesionální atletka Tereza Schejbalová, technik Martin Konečný, trenér skateboardingu Tomáš Weimann, vizážistka Žaneta Skružná, osobní trenér Adam Bůžek, průvodkyně Ludmila Puldová, interiérový designér Matěj Quitt, realitní makléř Jiří Hanousek a barmanka Hana Gelnarová. O několik dnů později do kmene nastoupili obchodní zástupce Kristian Kundrata a studentka práv Barbora Krčálová.

Foto: Survivor

Survivor Česko & Slovensko

O čem Survivor je a pravidla

Myšlenka reality show vychází z originální verze amerického Survivora, který se natáčí již od roku 2000 a má za sebou přes 40 sérií. Česko-slovenská verze má ale poněkud jiný koncept, má například jiná pravidla soutěžních duelů.

V reality show spolu soupeří hráči nejen na fyzické, ale i psychické a sociální rovině. Během soutěže soupeří v duelech, nejprve týmy proti sobě, poté dojde k tzv. sloučení a každý hráč již hraje individuálně. Hráči žijí na pustém ostrově bez moderních a komfortních výdobytků, mají omezený přísun jídla. Nejde ale jen o to, „přežít“ na pustém ostrově.

Smyslem hry je udržet se na ostrově především díky svým sociálním dovednostem, tedy získat si důvěru a sympatie ostatních hráčů, aby pro vás protihráči nehlasovali na kmenové radě. Pravděpodobně se přitom hráči nevyhnou lhaní a podrazům.

Výraznou pomocí je pak získání imunity, kdy o vás nikdo nemůže hlasovat, a vy tak nemůžete vypadnout ze hry. Imunitu lze získat výhrou v soubojích nebo najít skrytou imunitu. Po každém souboji následuje kmenová rada, na které hráči tajně hlasují, kdo další vypadne ze hry.

Klíčovou zápletkou celé hry je, že o vítězi rozhodují vyřazení hráči. Vyřazování protihráčů je proto velice ošemetné, protože na jednu stranu se je snažíte vyhodit, zároveň ale na konci budete potřebovat jejich hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám