Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tvrdá rána pro tenisovou legendu: Navrátilová kvůli rakovině musí zapomenout na svůj vytoužený sen

Martina Navrátilová s manželkou.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
+ Další 4 fotografie
Rakovina

Tenisové hvězdě Martině Navrátilové (66) byla diagnostikována rakovina, s níž nyní statečně bojuje. Není to ale jediná rána, se kterou se česká legenda musí potýkat. Její manželka Julia Lemig (50) v jednom z rozhovorů pro Page Six uvedla, že diagnóza zhatila jejich plány ohledně adopce. 

Martina Navrátilová letos v lednu oznámila dvě diagnózy rakoviny, které byly objeveny v raných fázích. Je to dvojitá rána. Je vážná, ale napravitelná. Pořád doufám v příznivý výsledek. Bude to těžké, ale budu bojovat vším, co mám,“ svěřila se Martina pro The Times na začátku roku.

Její manželka Julia Lemig, která je hvězdou reality show Paničky z Miami (The Real Housewifes of Miami, pozn. red.), se webu PageSix svěřila, že diagnóza zhatila jejich plány. Společně totiž toužily adoptovat dítě.

„Když adoptujete dítě, musí vše být o dítěti. Ale právě teď se situace změnila a vše je o Martině a o tom, aby byla zdravá. Odkládáme to,“ nechala se slyšet Julia Lemig. Adopce tak byla odsunuta na druhou kolej, zatímco Navrátilová podstupuje léčbu rakoviny hrtanu i prsu.

Místo radosti strach o život

Na dotaz, jak daleko byly obě ženy s myšlenkami na adopci, odpověděla Lemig následovně: „Myslely jsme si, že nám každou chvíli zavolá agentura se šťastnou zprávou, že budeme mít dítě. Místo toho bojujeme se dvěma rakovinami. Jako kdyby jedna nestačila. Nyní čekáme, až se Martina vyléčí.“

Navrátilová si vzala bývalou Miss SSSR 1990 Julii Lemig v roce 2014. Tenisová hvězda již v roce 2010 bojovala s rakovinou prsu, kterou se jí podařilo porazit. Česká tenistka patřila v 70. a 80. letech k dominantním postavám českého i světového tenisu. Navrátilová vyhrála celkem 59 grandslamových titulů, z toho 31 ve čtyřhře žen a 10 ve smíšené čtyřhře.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy