Ústecký kraj - Je tu další březnový víkend. Přinášíme tipy na několik akcí. Chcete také zařadit akci do našeho příštího výběru? Napište nám na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Teplicko:

Vítání jara v Železniční expozici Moldavské dráhy
18.3.2023, 9:00-14:00, Prostory železniční stanice Osek Město
Klub přátel Krušnohorské železnice Most-Dubí-Moldava připravil na sobotu 18. března akci Přivítání jara. Kromě zhlédnutí zajímavých exponátů si zájemci mohou koupit turistickou známku, pohlednice, Pexeso Krušnohorské železnice, železniční mapu, nechat si orazit jízdenku a získat další suvenýry. Expozice nabízí historická nádražní zařízení a mechanismy. Například nejstarší exponát, přístroj na ovládání výhybek a návěstidel z roku 1940. V vidění je zde trezor na jízdenky, otočné válce s jízdními řády, telefon s kličkou, stojan na lyže, uniformy výpravčího, metály, mobiliář dopravní kanceláře, modelovou železnici a další muzejní artefakty.

Přednáška Wagashi a divadlo Kjógen
19.3.2023, 13:00-16:30, Jízdárna teplického zámku
V neděli 19. března je na 13. hodinu připravená přednáška Wagashi a divadlo Kjógen. Klára Poskočilová pohovoří o japonských sladkostech wagashi a jejich symbolice v průběhu roku. Ondřej Hýbl pak představí komedie japonského středověku, které pranýřují lidskou hloupost a mají diváka rozesmát, ale neurazit. Akce je naplánovaná do 16.30 a není nutná rezervace.
Vstupné: 100 korun

Mostecko:

Akvarijní trhy
18. 3. 2023 9:00 - 12:00, SVČ Most, Akce pro všechny malé i velké akvaristy. 
Návštěvníci mohou na trzích nakoupit veškeré potřebné vybavení, dekorace, krmení a různé druhy akvarijních rybiček či zvířátek, která se chovají v teráriích. Zároveň se zde dozvíte mnoho užitečných informacích k tomu, jak se která rybička chová, jak se chovají terarijní zvířátka, jak se starat o čistotu akvária či terária a spoustu dalšího.

Vstupné: 40 Kč

Ústecko:

Herní den v knihovně
18.3.2023 9:00-17:00, Knihovna Ústeckého kraje, Velká Hradební 45 a 49, Ústí nad Labem
Přijďte si zahrát svoje oblíbené deskovky a seznámit se s herními novinkami. Tradičně budete moci vybírat z pestré nabídky deskových a karetních her určených pro malé i velké hráče. Pokud se vám některá z her zalíbí a jste registrovanými čtenáři knihovny, můžete si ji po 16. hodině půjčit domů.
Vstupné: zdarma

Děčínsko:

Prohlídka parkánu a sklepení děčínského zámku
18.-19.3.2023, 14:00, 15:00, 16:00, Zámek Děčín
Projděte si jindy zcela nepřístupná sklepení samotného zámku. Vydejte se na průzkum běžně uzavřených míst, kde hřejivou atmosféru zámeckých komnat nahrazuje lezavý chlad a temnota tajuplných zákoutí. Na tuto prohlídku je kvůli velkému zájmu doporučena včasná rezervace. Rezervovat vstupenky můžete na odkazech přes portál vstupenka Děčín, osobně na pokladně, na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na +420 412 518 905. Prohlídky jsou v sobotu a neděli od 14, 15, nebo 16 hodin.
Vstupné: Dospělí 120 korun, děti 90 korun

Litoměřicko:

KnihoLOVEní
18.3.2023, Litoměřice
Pátrací hra pro celou rodinu KnihoLOVEní, kterou pořádá Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích, startuje již tuto sobotu. Knihovna schová balíček někde v Litoměřicích. V sobotu ráno zveřejní na své FB stránce a IG stránce: "knihovnavlitomericich" nápovědu, kde je balíček ukryt. Vy budete na nápovědu vyčkávat a následně zkusíte uhodnout, kde je balíček dvou knih (jedné pro děti a druhé pro dospělého čtenáře) schovaný. Pak už jen stačí dorazit na místo co nejrychleji a balíček je Váš.

Žatecko a Lounsko 

Oslavy jara v Archeoskanzenu 
18.3.2023, 10:00, Březno
V sobotu 18. března 2023 od 10 hodin dopoledne začínají v Archeoskanzenu Březno oslavy jara. Návštěvníky čeká bohatý program. Nebudou chybět komentované prohlídky, pravěký rituál jarní rovnodennosti, archeologické přednášky. Zájemci si můžou také zasadit stromky, podívat se, jak se peče chleba a placky, stříhají ovce nebo se naučit plést košíky a pomlázky. Ti nejmenší si můžou vyzkoušet výrobu Morany.
Vstupné dobrovolné, doporučeno 80 korun za osobu, 220 za rodinu

Psali jsme ZDE

http://www.e-lounsko.cz/zpravy/louny/213804-chysta-se-v-archeoskanzenu-se-chystaji-oslavy-jara-pripraven-je-bohaty-program

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru