Závěsy a záclony jsou opět trendy. Prozradíme vám jejich výhody

Zvažujete možnosti jak zatemnit okna a zařídit, aby vám nebylo vidět do místností? Svého času byly velmi oblíbené žaluzie. V dnešní době ale od nich hodně domácností ustupuje a vrací se k záclonám a závěsům. Proč? To vám hned prozradíme.

Žaluzie se u mnohých neosvědčily

Žaluzie mají několik nevýhod, kvůli kterým si je lidé do domácnosti již nepořizují. Hlavním mínusem je jejich údržba. Sedá na ně prach, a pokud se pravidelně a často nečistí, je pak jejich mytí náročné nejen časově. Ve vlhčích domácnostech se za nimi dokonce může tvořit plíseň, což už může představovat opravdu problém. Další nevýhodou je mechanismus, který může časem zadrhávat nebo se rozbít. Výměna žaluzií už tak snadná není. Jako výhodu naopak jejich uživatelé často uvádí možné nastavení propustnosti světla podle potřeby. Teď se podívejme na to, proč lidé opět volí hotové záclony a závěsy.

Jsou snadné na údržbu, lehce vyměnitelné a slouží jako designový prvek

Ten, kdo chce bydlet v pěkném prostředí, volí do svého domova dekorace, které mu pobyt zde zpříjemňují. Jsou to umělecká díla, čerstvé květiny nebo stylový bytový textil. Mezi ten patří také povlečení, záclony a závěsy. Závěsy na okna fungují jako dokonalý doplněk domácnosti a díky tomu, že se mohou snadno a kdykoliv obměňovat, dokážou měnit podobu celého interiéru. Velmi dobře je to vidět na dětských pokojích, které se díky závěsům s barevnými motivy promění v pokojíčky snů a vašim dětem budou zářit oči štěstím. Závěsy se nabízí propustné, poloprospustné nebo lehké a průsvitné. Zavěšení bývá velmi jednoduché. Nejoblíbenější je provlečení do tunýlku, na poutka nebo skrz kovová očka. 
Také hotové záclony chrání vaše soukromí před zraky chodců a zároveň fungují jako krásný doplněk. Můžete si vybrat i hotové voálové záclony, které krásně zútulní každý interiér.

Related posts