BK MLADA BOLESLAV
18. 3. 2023 | Marie Valentová, Redakce

Dorostenci proti Energii srovnali stav série, třemi brankami zazářil Vojáček

ČF2, sobota 18. 3. 2023
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Jako den a noc. Mladoboleslavští dorostenci si ve druhém čtvrtfinálovém utkání vyšlápli na Karlovy Vary, na něž v předchozím utkání nestačili. Tentokrát si ve druhé části vybudovali těsný náskok, který ještě v závěrečné dvacetiminutovce podtrhli třemi góly, hattrickem se blýskl Matěj Vojáček. Z Karlových Varů se tak Středočeši po výhře 5:1 vrací se stavem série 1:1. Třetí čtvrtfinálové utkání se odehraje na ledě Mladé Boleslavi v úterý 21. března, čas startu bude upřesněn.
K. Vary: Ebenstreit (Oršulák) – Mähler (C), Kůrka, Cipko, Postl (A), Pelikán – Zeman, Poizl, Pastor (A), Čihař, Wardas, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský, Dyk
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Průšek, Křivánek, Šilhavý, Kubíček (A), Hlinský (A), Kovář – Konobelj, Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Kurka
Branky a nahrávky: 32. Cipko (Váňa, Čihař) – 23. Lisler (TS), 33. Steklý (Lisler, Hlinský), 50. Vojáček (Šilhavý, Hurt), 52. Vojáček (Lisner), 59. Vojáček. Rozhodčí: Petružálek, Žižka – Kokrment, Goltsch. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Komentář

Už v první minutě musel zasahovat Adam Ebenstreit proti střele Rostislava Šilhavého, který pálil od modré. V oslabení se k brance soupeře vydal Matěj Zeman, ale pod nohy se mu připletl Adam Hlinský, který nakonec zastavil až v brance, kterou posunul. Šrám na Ebenstreitův beton přidal krátce před koncem početní výhody David Šindelář. Jen tak tak se stihl karlovarský gólman přesunout, aby zabránil dorážce do prázdné branky po střele Jáchyma Průška. Na pozorného Břetislava Vystrčila nestačil Vojtěch Čihař a chvíli poté ani Matěj Zeman.

Ke konci třetiny začalo na ledě přituhovat a oba týmy strávily hodně času v útoku. Oba gólmani však své branky hájili bezchybně a tak s prázdnou museli pozice vyklidit David Šindelář, kterého zastavil beton a Rostislav Šilhavý, jehož střelu zlikvidoval Ebenstreit svou holí. Na druhé straně před Vystrčilem neuspěli Matěj Zeman a Vít Záhejský. První třetina tak, stejně jako v předchozím zápase skončila bez toho, aby padla branka.

A stejně jako v předešlém utkání bylo i v tomto ve druhé třetině nařízeno trestné střílení, tentokrát proti domácímu týmu a i tentokrát se exekutor nemýlil a Oskar Lisner, poslal svou střelou Bruslaře do vedení - 0:1. Srovnat se nepodařilo Davidovi Poizlovi, když i on byl zastaven gólmanem hostů. Napilno měl také Ebenstreit. Pozorného Vystrčila překvapil v čase 31:09 svou dělovkou od modré Pavol Cipko, k němuž dorazil kotouč od Vojtěcha Váni těsně po vhazování - 1:1. Pár sekund na to už byla Vystrčilova branka opět uzavřena, o čemž se přesvědčil Tobiáš Pastor. Jedenáct sekund po jejím začátku využil početní výhodu Vojtěch Steklý - 1:2. Další pokusy Bruslařů Ebenstreit zneškodnil. Stejně tak si Vystrčil poradil se střelami Matěje Zemana a Pavola Cipka. Třetina tak skončila za stavu 1:2.

Ani v poslední třetině se energetikům nedařilo obelstít gólmana Bruslařů. Zklamání Tobiáše Pastora poté co jeho parádní dělovka od modré skončila ve Vystrčilově lapačce bylo skoro hmatatelné. Úspěšní nebyli v úvodu třetiny ani hostující hráči, jejich střely většinou končily na Ebenstreitových betonech jako třeba v případě Adama Kurky. Vystrčila nenachytal svým nahozením ani Ondřej Postl. Po této šanci už otěže zápasu pomalu začali přebírat hosté. Nejprve se jim naskytla skoro minutu a půl dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Tu energetici s vypětím všech sil ubránili, přičemž jednu trojku drželi Bruslaři zamčenou před brankou poměrně dlouho.

Ačkoliv energetici přečkali dvojnásobné oslabení, tak inkasovali ve chvíli, kdy byli na ledě ve čtyřech. V čase 49:10 poslal kotouč do rohu karlovarské branky Matěj Vojáček - 1:3. V následujících minutách se oba týmy nemohly na delší dobu uchytit na kotouči. Ten nakonec v čase 51:34 vyplaval před Matějem Vojáčkem v kruhu a ten ho okamžitě poslal kolem vzdálenější tyčky do branky - 4:1. Po polovině třetiny se energetici stále častěji dostávali na dostřel Vystrčilovy branky, ale ten držel jako skála. Nehnula s ním střela Nicka Mählera z kruhu a ani dělovka Vojtěcha Čihaře. Jakub Galnor mohl jen sledovat jak jeho tutovka díky Vystrčilově holi končí v ochranné síti. Tečku za druhým čtvrtfinálovým utkáním v čase 58:40 udělal Matěj Vojáček trefou do prázdné branky, čímž si zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Bruslařů. Série se tak přesouvá do Mladé Boleslavi za stavu 1:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys: Tentokrát to byl od nás, skoro bych řekl, odevzdaný zápas. Nebylo tam to play-off nasazení. Takové to chtění, prostě to nebylo dobré celkově od začátku do konce. I když tam pak nějaká šance byla nějakého zlomu, ale to bylo strašně málo. My víme, že takhle hrát další zápas už prostě absolutně nesmíme, pokud chceme postupovat dál. Další zápas začíná 0:0 a budeme se snažit urvat alespoň jeden zápas v Boleslavi.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.