Vstupenky online

Semifinále odstartovalo, první bod bere Vsetín! Série pokračuje v neděli na Lapači

Redakce • 18.03.2023

Semifinálová série mezi Vsetínem a Prostějovem v sobotu odstartovala. V prvním duelu se na Lapači radovali Valaši, kteří Hanáky porazili 4:3 a partii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Góly Vsetína obstarali Roman Půček, Luboš Rob, Pavel Klhůfek a Pavel Jenyš. Druhý zápas je na programu v neděli od 17:00 rovněž na Lapači, poté se semifinále přesune na led Prostějova.

CHANCE LIGA - SF1 so 18.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
4:3(2:1, 2:1, 0:1))

Branky a nahrávky: 1. Půček (Holec, Smetana), 20. Rob (Bērziņš), 24. Klhůfek (Holec, Půček), 38. Jenyš (Holec) – 4. Pěnčík (V. Burian), 23. Illéš (V. Burian, Bartko), 44. T. Jáchym (Slanina). Rozhodčí: Zavřel, Kubičík – Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 7:7, navíc Česánek, Jenáček – Illéš, Maruna všichni 5 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:31. Diváci: 3 896. Stav série: 1:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Česánek, Němec, Kajínek, Jenáček, Smetana, Voženílek, Hryciow – Jonák, Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jansa, Venkrbec, Jiránek – T. Jáchym, Slanina, V. Burian – Ostřížek, Hašek, Illéš – Vlach, Veselý, Jandus – Maruna.

Úvodní semifinálový duel začal zostra, když hned první šance domácích skončila gólem. Holec se vyřítil do útoku, jeho pokus sice Pavelka ještě vyrazil, ale na dorážku Romana Půčka už byl krátký – 1:0. Psala se teprve 54. vteřina! Valaši se krátce nato usadili v útočném pásmu, ale do většího náskoku se nedostali. Naopak se rozvlnila síť na druhé straně. Jestřábi se vydali na útočný výpad, kde sklidila ovoce souhra Buriana s Martinem Pěnčíkem, jenž překonal Žukova a srovnal na 1:1. Hosté následně dostali dvě přesilové hry v krátkém časovém rozmezí, ovšem ani jednu se jim nepodařilo využít. Naopak domácí Němec mohl po individuální akci vrátit Vsetínu vedení. Co se nepodařilo jemu, dokonali jeho spoluhráči ve dvojnásobné přesilovce v závěru třetiny. Tři vteřiny před sirénou se v závaru u levé Pavelkovy tyčky nejlépe zorientoval Luboš Rob a doklepl kotouč do branky – 2:1.

Hanáci se radovali zkraje druhé části, kdy kotouč z nahození od rohu kluziště vyplaval před nepokrytým Jakubem Iléšem a ten srovnal na 2:2. Odpověď Valachů však netrvala dlouho. V mezikruží se k puku dostal Pavel Klhůfek, jenž napřáhl, a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:2. Zelenožluté vstřelená branka povzbudila, začali mít ze hry. Brzdila je ovšem vyloučení, kde se museli bránit. Tutovku měl na holi hostující Vlach, ale ke své smůle orazítkoval pouze tyčku Žukovovy branky. Těsně po konci početní výhody Prostějova dostal puk do středního pásma Pavel Jenyš a tváří v tvář Pavelkovi se nemýlil. Zkušeně poslal kotouč do sítě a zvýšil náskok domácích na 4:2.

Skóre se znovu změnilo na začátku další periody. Vsetínští šli do čtyřech a Jestřábi toho využili, když Tomáš Jáchym tečoval kotouč za Žukovova záda a snížil na 4:3. Platnost gólu ještě muselo potvrdit video. Vsetín mohl odpovědět domácí formací. Jonák nabil Robovi na střelu z první, ale Pavelka se stačil přesunout. Následně se v oslabení Jonák zpoza Pavelkovy branky dostal až před ni, ovšem hostující gólman stihl udržet kotouč ve výstroji. Hanáci měli ještě v závěru tlak při hře šesti proti čtyřem, ale Vsetín už jednobrankové vedení ubránil a v semifinálové sérii bere první bod.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov