Dorost Třince hýčká mečboly, zbytek je srovnaný. Vojáček dal hattrick

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

18. března 2023, 19:54

Martin Voltr

Čtvrtfinálové série play off dorostenecké extraligy můžou nabídnout pěkné drama, po úvodních dvou bitvách zůstal stoprocentní jen jeden tým! Třinec byl doma bezchybný proti Hradci Králové, zato v ostatních sériích poražení z pátku zabrali.

Bleskový obrat klíčem indiánů

Indiáni porušili svou „tradici“ a v jejich zápase se poprvé neurodilo čisté konto na jedné ani druhé straně, popravdě jim to však vůbec nevadilo. Po úvodní porážce zabrali, byť vinou Dannyho Chludila i v odvetě se Slavií prohrávali. Tentokrát ale jen dvě a půl minuty.

Adam Titlbach s Petrem Makovcem připravili stále ještě v úvodu druhé třetiny bleskovou odpověď, která srazila Pražany z koně. Zpět už na něj nenaskočili, naopak je dvěma trefami v posledních čtyřech minutách potopil Adam Benák; tu druhou vsítil v power-play soupeře šest na čtyři.

Dušan Andrašovský (asistent trenéra Plzně): „Dnes jsme podali o mnoho lepší týmový výkon. Měli jsme více ze hry s pukem a konečně se nám také povedlo dát nějaké branky. Chodili jsme před bránu, a když se nám poté podařilo dostat puk na beky, tak jsme z toho byli nebezpeční.“

Ladislav Slížek (trenér Slavie Praha): „Z naší strany horší zápas než včera. Dle mého rozhodlo, že jsme brzy inkasovali vyrovnávací gól. Tam to chtělo déle vydržet a Plzeň by posléze znervózněla. Pak se projevila kvalita hráčů Plzně, domácí vyhráli zaslouženě. Góly ke konci už prakticky nic neřešily. Teď se dvakrát vyspíme a jde se k nám. Uvidíme, jak to bude probíhat.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC SLAVIA PRAHA 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Titlbach (Benák, Jiříček), 37. Makovec (Pittr, Kamas), 57. Benák (Jiříček, Titlbach), 60. Benák (Kocek) – 22. Chludil (Matějovský).
Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar – Tvrdík, Baxa.
Vyloučení: 2:3.
Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 44:32 (14:10, 14:11, 16:11).
Stav série: 1:1.

Energie narazila (nejen) na Vojáčka

Osm výher a dost. Dorostenci Karlových Varů si na přelomu nadstavbové části a play off užívali vynikající jízdu, ale teď poznali, že všechno hezké jednou končí. S Boleslaví prohrávali po využitém trestném střílení Oskara Lislera a jakmile Pavol Cipko srovnal, hned za minutu vrátil hostům vedení Vojtěch Steklý.

Jeho gól byl nakonec rozdílovým, ale Bruslaři našli hlavního hrdinu v Matěji Vojáčkovi, který ve třetí třetině definitivně rozhodl čistým hattrickem během deseti minut! Břetislav Vystrčil podepsal vyrovnání série 35 zákroky a úspěšností přes 97 procent.

Tomáš Andrys (trenér Karlových Varů): „Dnes to byl od nás, skoro bych řekl, odevzdaný zápas. Nebylo tam play off nasazení. Takové to chtění, prostě to nebylo dobré celkově od začátku do konce. I když jsme měli šanci na nějaký zlom, bylo to strašně málo. My víme, že takhle hrát další zápas už prostě absolutně nesmíme, pokud chceme postupovat dál. Další zápas začíná 0:0 a budeme se snažit urvat alespoň jedno utkání v Boleslavi.

Jan Hanzlík (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Myslím si, že jsme si dnes konečně pomohli přesilovkami, ve kterých jsme dali dva góly. Rozhodovalo se asi ve druhé třetině. Pasáž, kdy to bylo nahoru dolů, vyrovnaný zápas, a my jsme dali vedoucí gól a pak už jsme třetí třetinu sehráli dobře. Čekám vyrovnanou sérii, protože Karlovarští hrají velmi dobře, hodně nás napadají a my s tím máme velké problémy.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – BK MLADÁ BOLESLAV 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 32. Cipko (Váňa, Čihař) – 23. Lisler (TS), 33. Steklý (Lisler, Hlinský), 50. Vojáček (Šilhavý, Hurt), 52. Vojáček (Lisler), 59. Vojáček.
Rozhodčí: Petružálek, Žižka – Kokrment, Goltsch.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 36:32 (8:7, 13:12, 15:13).
Stav série: 1:1.

Zažehl Třinec po comebacku motory?

Po čtyřech nesmírně těsných bitvách si třinečtí mladíci užili v play off první pohodovější zápas. Mountfield na jejich ledě skóroval jako první i jako poslední, v obou případech zásluhou Adama Novotného, ale to bylo ze strany hostů všechno. Žádnou další ze 43 střel už za Jakuba Milotu nedostali.

Oceláři se mezi 17. a 42. druhou minutou prosadili pětkrát. Vždy se o to postaral jiný střelec, ale pokaždé s reprezentačními zkušenostmi. Zlomovým gólem byl ten Aleše Zielinského po pouhých osmi sekundách přesilovky pět na tři, po třech bodech zaznamenali Šimon Pohludka i Matěj Kubiesa (oba 1+2). Vítězství 5:2 dopřává Ocelářům před přesunem série do Hradce velmi nadějnou pozici.

Václav Pánek (trenér Hradce Králové): „Do utkání jsme měli lepší vstup než v pátek, dokonce se nám podařilo skórovat v oslabení. Každopádně to byl po celý zápas podobný obrázek jako v prvním utkání. Třinec nás předčil v tom, že hrál poctivější hokej, hrál hokej, který patří do play off. My jsme odmítali dělat jednoduché věci, nebyli jsme tak důrazní a po zásluze jsme ztratili i druhý zápas.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – MOUNTFIELD HK 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Kubiesa (Mikula, Sikora), 25. Zelinski (Pohludka, Kubiesa), 36. Sikora (Kubiesa), 40. Rybnikár (Dravecký, Pohludka), 42. Pohludka (Holub, Rybnikár) – 3. Novotný (V. Aschenbrenner), 52. Novotný (Černý, Pavlík).
Rozhodčí: Rapák, Janda – Návrat, Voznička.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 2:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 33:43 (8:17, 13:15, 12:11).
Stav série: 2:0.

Tygři rozhodli v přesilovkách i oslabení

Do večerních hodin stále ještě zůstával jeden tým, který v play off nepoznal hořkost porážky. Ale i ten už narazil. Zatímco v pátek Sparta nedoplatila na špatnou disciplínu a osm vyloučení, tentokrát už ano. Deset menších trestů bylo zkrátka moc. Hosté sice po gólu Richarda Žemličky dlouho vedli, ale ve druhé třetině nabídli Marku Macháčkovi vyrovnání ve dvojnásobné přesilovce.

Rozhodovala třetí část, kdy ze hry čtyři na tři skóre otočil Pavel Průšek. Sparťané dostali ve finiši také přesilovou hru díky nesportovnímu chování liberecké střídačky, ale v ní paradoxně inkasovali z hole Davida Rozsívala a kontaktní trefa Davida Hrubého už přišla pozdě. Vítězové nadstavby měli opět dvojnásobnou střeleckou převahu a sérii srovnali.

Milan Plodek (trenér Liberce): „Bylo to o naší hře, zlepšili jsme se ve spoustě věcí, o kterých jsme si v kabině řekli. Předvedli jsme lepší výkon než v prvním zápase, opět jsme měli hodně šancí, tentokrát jsme je naštěstí dokázali využít a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. “

František Ptáček (trenér Sparty Praha): „Liberec po první prohře věděl, že musí zabrat, což bylo vidět, byli lepší. My jsme se trochu báli vyhrát. Domácí byli aktivnější, měli víc šancí a zaslouženě vyhráli.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC SPARTA PRAHA 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 35. Macháček (Špilka, Průšek), 48. Průšek (Špilka), 59. Rozsíval (Šťástka) – 15. Žemlička, 60. Hrubý (Janský).
Rozhodčí: Domský, Raška – Řeszníček, Šesták.
Vyloučení: 7:10.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 43:21 (9:9, 23:5, 11:7, 0:1).
Stav série: 1:1.

Další program čtvrtfinále play off

Úterý 21. března – 3. zápasy:
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň
17:45 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Středa 22. března – případné 4. zápasy:
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
14:00 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
17:30 HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň
18:00 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Pátek 24. března – případné 5. zápasy:
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
HC Oceláři Třinec – Mountfield HK
HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha
17:45 HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz