Místo smrtky bude kynout Eva Holubová, vtipkuje Jablonský

politika

Známý český imitátor Petr Jablonský si vzal na paškál Pavlův inaugurační projev a oznámil i zajímavou novinku ohledně zřízení druhého pražského orloje na Pražském hradě, v jehož oknech se budou střídat Holubová, Dejdar a Svěrák.

Místo smrtky bude kynout Eva Holubová, vtipkuje Jablonský
Z pořadu To byl zase týden
19. března 2023 - 11:03

Prezident Petr Pavel a jeho podporovatelé se stali na internetu námětem mnoha parodii. S jednou takovou přišel Petr Jablonský v novém díle pravidelného pořadu To byl zase týden na youtubovém kanále Extra.cz

A slavnostní inauguraci Petra Pavla si nenechaly ujít ani osobnosti uměleckého života. Radovali se hlavně umělci, Zdeněk Svěrák či Eva Holubová dokonce mávali davům z okna s takovým nadšením, že některá média jejich vystupování komentovala slovy „vypadají jako by to za prezidentský pár chtěli alespoň na pár týdnů vzít“ nebo „Eva Holubová mávala z okna jako královna“.

Tuto skutečnost imitátor Petr Jablonský, který se vžil do role prezidenta Petra Pavla, reflektoval slovy: „Já skutečně nerozumím některým výtkám vůči českým celebritám, které si užívaly své přítomnosti v hradním okně. Rád bych to ale uvedl na pravou míru, jednalo se o cvičení, tedy respektive o generálku,“ přibližuje.

Následně dodává, že tato generálka má co do činění s novým pražským orlojem: „Hodlám totiž na Pražském hradě, a to je novinka, zřídit druhý pražský orloj,“ pokračuje Jablonský.  


Místo některých postav známých se Staroměstského orloje však mají nový orloj na Pražském hradě zdobit postavy největších příznivců Petr Pavla z řad celebrit: „Místo smrtky bude z okénka kynout Eva Holubová, místo kohouta Martin Dejdar, no a místo filozofa Zdeněk Svěrák,“ dodává.

„Já myslím, že je to zajímavý nápad a takto se budou v oknech střídat každý čtvrtek a všem třem se tento nápad velmi libí. Což jste ostatně mohli vidět na této tzv. generálce,“ dodal k jejich přítomnosti v rámci inauguračního procesu.

Jablonský následně jako nový prezident Petr Pavel oznamuje, že zmíněna tři jména by také mohla zastávat funkci mluvčí Hradu. „Emoce Martiny Řehákové po mém zvolení byly popravdě za hranou, na funkci tiskového mluvčího se hlásí celá řada osobnosti, je to překvapení, ale namátkou třeba Eva Holubová, Martin Dejdar či dokonce - a to je velké překvapení - Zdeněk Svěrák,“ uvedl.


A k Dejdarovi dodal ještě pár slov. „Obzvláště Martin Dejdar by se mi v této funkci opravdu líbil, neboť stál pevně za mou volbou, stejně tak pevně jako za volbou Miloše Zemana před deseti lety. Navíc by i bavil naši budoucnost, naše děti, když k nim bude hovořit hlasem Barta Simpsona,“ vtipkoval Jablonský na adresu prezidenta a jeho fanoušků.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: youtube)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif