Jan Jaroch
19. března 2023 • 15:35

K+S: Titul, co je těžší než grandslam. A setkání s Pink za odměnu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to paradox, ale dává smysl. Na grandslamových turnajích neprohrály 24 utkání za sebou, ovládly čtyři poslední majory, kterých se zúčastnily. Na menších akcích ale jejich dominance vadne. Utkání hraná s gamy bez shod a se supertiebreakem místo rozhodující sady jsou loterií. V kalifornské poušti ji Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly a slaví velký titul z Indian Wells, který jim chyběl. Ve finále porazily brazilsko-německý pár Beatriz Haddadová Maiaová, Laura Siegemundová 6:1, 6:7, 10:7 a v sezoně 2023 jsou stále neporažené (bilance 11:0).



Sbírka úspěchů Krejčíkové se Siniakovou se dál rozrůstá. Šlo o jejich patnáctý společný titul, sedm z nich vyhrály na grandslamech. Na klasickém okruhu WTA na další úspěch čekaly ale skoro dva roky. „Loni jsme vyhrály všechny grandslamy, k nimž jsme nastoupily. Ale žádný WTA turnaj, což bylo divné,“ uznala Krejčíková.

Jiné počítání, kdy za stavu 40:40 rozhodne jediný míček o vítězkách gamu, jim ztížilo cestu i za turnajovým triumfem v Indian Wells. První sadu získaly olympijské vítězky ve finále hladce 6:1, jenže pak… „Při podání Bii (Haddadová Maiaová) ve druhém setu se šlo vždy přes shodu a gamy rozhodoval jediný míček. Jak by asi takové zápasy vypadaly v singlu?“ prohlásila s lehkou výčitkou k systému Siniaková.

Češky nakonec finále zachránily v supertiebreaku, který zakončila vítězným úderem Krejčíková. Aplaudoval jim k tomu velmi dobře zaplněný stadion, jenž jen dokázal, jak je čtyřhra v USA populární. Zvlášť v Indian Wells, kde tvoří drtivou většinu publika postarší fanoušci, kteří sami debl hrají. Krejčíková se Siniakovou vyhrály první WTA titul od Madridu 2021, upevnily si první a druhé místo v deblovém žebříčku a rozdělily si mezi sebe odměnu 436 730 dolarů, tedy 9,8 milionu korun.

A korunou všeho bylo setkání s hvězdnou zpěvačkou Pink. Ta se zúčastnila předturnajové exhibice a usedla na tribunu i pro finále dámské čtyřhry. „Nevím jak Katka, ale já jsem z toho setkání nadšená. Ona je i v Česku je velkou hvězdou. Je to ta nejslavnější osoba, s níž jsem si kdy udělala společnou fotku,“ těšilo Krejčíkovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud