Paris Paramount: Chystá se nejdražší romantická komedie všech dob, s nabitým obsazením

Paris Paramount: Chystá se nejdražší romantická komedie všech dob, s nabitým obsazením | Fandíme filmu
The Weinstein Company
Nancy Meyers, režisérka Po čem ženy touží či Prázdnin, chystá ultimátní slaďák se Scarlett Johansson a řádkou dalších hvězd.

Pokud je v Hollywoodu nějaký odborník na romance a romantické komedie, je to Nancy Meyers. Svou kariéru začala už v 80. letech, původně jako scenáristka. Napsala snímky jako Baby Boom, Hlava rodiny či Zbožňuji trable. Už jako režisérka má na kontě klasické kousky jako Past na rodiče, Po čem ženy touží nebo Prázdniny. Naposledy natočila před osmi lety dobře přijatého Stážistu.

Čtěte také: Duch: Klasickou nadpřirozenou romanci čeká remake

Po delší době je zpátky a neukousla si zrovna malé sousto. Hodlá natočit romanci skutečně obřích rozměrů, minimálně co se rozpočtu týče. Meyers začala snímek připravovat loni pro Netflix a dle hollywoodských zpravodajů si na natáčení vyžádala 150 milionů! To je částka, za jakou natočíte akční velkofilm a ve světě komedií a romancí je to něco zcela nevídaného. I ty úplně nejdražší se dosud vešly maximálně do sta milionů a daleko běžnější bývají spíše poloviční částky.

Proč by měl být film tak neskutečně drahý? Protože 80 milionů mělo jít na výplaty herců, režisérky a producentů. Obsazení je mimochodem opravdu výstavní. Jen v hlavních rolích mají vystupovat Scarlett Johansson (Black Widow), Owen Wilson (Nesvadbovi), Penélope Cruz (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna) a Michael Fassbender (X-Men), tedy špičkové hvězdy, které každá sama o sobě mohou spolknout nižší desítky milionů dolarů. A protože Netflix neuvádí filmy v kinech, nemůžou hvězdy počítat s podílem z tržeb a říkají si o velkou částku předem.

Jenže i pro rozhazovačný Netflix bylo 150 milionů moc a podle dostupných informací byl ochotný zaplatit maximálně 130 milionů. To prý Meyers odmítla a s Netlflixem ukončila jednání. Kolem projektu už prý nicméně krouží jiní zájemci – konkrétně se hovoří o studiu Warner Bros. Klasická filmová studia obvykle nechtějí za filmy platit přemrštěné částky, jako to dělají streamovací služby, nicméně asi je možné, že klasické studio může dostat oproti Netflixu výraznou slevu. A to právě proto, že film uvede do kin a hvězdy namísto části fixního platu dostanou procenta ze zisku.

Snímek pojmenovaný Paris Paramount má pojednávat o dvou filmových hvězdách, které se kdysi dávno zamilovaly a následně se rozešly. Teď se neochotně scházejí při natáčení nového snímku.

Titulní foto: Penelope Cruz ve filmu Vicky Cristina Barcelona

Zdroje: Deadline I, II, III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest