Hlavní obsah

Klokani i v oslabení senzačně vyloupili Plzeň. Zlín propadl, Pardubice slaví důležité body

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň v nedělním utkání 24. kola Fortuna ligy doma senzačně prohráli s Bohemians 1:2. Západočeši tak promarnili možnost přiblížit se vedoucímu duu pražských „S“, na Slavii se Spartou ztrácejí pět bodů. Slovácko zvítězilo v derby nad Zlínem 3:0. Hosté vedení známým koučem Pavlem Vrbou hráli brzy bez vyloučeného Filla, v oslabení pak třikrát inkasovali a jsou poslední. Pardubice zvládly záchranářský souboj s Teplicemi a berou tři body po výhře 3:1. Brno doma podlehlo Jablonci 1:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Bohemians Praha slaví gól na hřišti Viktorie Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Regionální derby výrazně ovlivnilo ve prospěch Slovácka vyloučení zlínského Martina Filla už ve čtvrté minutě, duel pak rozhodly dvě branky Korejce Kim Sung-pina v 16. a 46. minutě. Jasnou výhru favorita pak završil v 69. minutě Milan Petržela.

Zlín jen potvrdil, že se mu na cizích stadionech dlouhodobě nedaří. Od srpna 2021 Ševci venku v lize nevyhráli už 26 zápasů a po porážce v Uherském Hradišti klesli na poslední místo tabulky.

Pardubice skvěle vstoupily do záchranářského duelu proti Teplicím, když v 9. minutě vedly už 2:0 po trefách Hlavatého s Janoškem. Ještě před pauzou snížil Kučera. Definitivně mohl dostat Severočechy do utkání Gning, ale nedal pokutový kop. Domácí tým následně po trefě záložníka Vacka zlomil duel na svou stranu.

Ukončí fotbalová Plzeň ligové trápení v duelu proti Bohemians. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Nováček z Brna vedl v duelu tabulkových sousedů nad Jabloncem po trefě Alliho. Poločasová radost mu ale vydržela jen chvíli. Hned po pauze srovnal Chramosta a následně skóre otočil Považanec.

Studio se Sieglem, Rajnochem a Mikolandou
Všechny nedělní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio moderátora Michala Hrdličky začíná ve 14:30, jako expert se představí Horst Siegl. K hlavnímu zápasu Plzeň vs. Bohemians Praha 1905 pak dorazí dvojice expertů Jan Rajnoch a Petr Mikolanda. Sestřih všech nedělních odehraných utkání 24. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Obhájce titulu Plzeň se chtěl v bitvě s klokany přiblížit vedoucímu duu pražských "S". V duelu s Bohemians šel tým Michala Bílka v první půli do vedení, přesně se trefil Matěj Vydra a pro viktoriány vše vypadalo slibně.

Po přestávce ale přišel šok. K vyrovnání pomohl Pražanům nešťastný vlastní gól Chorého. Následně šli Bohemians do deseti, když byl vyloučen mladý stoper Kadlec, závěrečný nápor favorita ale nepřišel. Naopak udeřili hosté, po dalším zmatku v pokutovém území Viktorie skončil míč za zády gólmana Staňka zásluhou Köstla.

Program 24. ligového kola
Sobota
České Budějovice - Ostrava 2:1
Hradec Králové - Sparta 0:2
Olomouc - Mladá Boleslav 2:0
Liberec - Slavia 2:2
Neděle
Slovácko - Zlín 3:0
Branky: 16. a 46. Kim, 69. Petržela.
Brno - Jablonec 1:2
Branky: 40. Alli - 47. Chramosta, 67. Považanec.
Pardubice - Teplice 3:1
Branky: 4. Hlavatý, 9. Janošek z pen., 69. Vacek - 21. Kučera.
Plzeň - Bohemians 1:2
Branky: 28. Vydra - 53. vlastní Chorý, 85. Köstl

Reklama

Související témata: