Sleduj nás

Conor McGregor má další malér. Bojový návrat je opět v nedohlednu

Conor McGregor má další malér. Bojový návrat je opět v nedohlednuFOTO: UFC

Antidopingová agentura hází Conoru McGregorovi další klacky pod nohy. Návrat možná nebude reálnější dříve jak na podzim. A kdo ví, zdali se to ještě neoddálí… 

Conor McGregor si pokládá do cesty větší cíle, než ke kterým je momentálně schopen se přiblížit. Ačkoliv irský bojovník mluví o tom, jak svého příštího soupeře Michaela Chandlera roznese na kopytech, načež vyzve šampiona velterové váhy Leona Edwardse, tak stále neučinil ani jeden krok k tomu, aby se skutečně vrátit mohl.

Řeč je o zapojení do antidopingového rybníčku USADA, ve kterém si musí každý fighter pobýt minimálně šest měsíců, než mu bude umožněno nastoupit do oktagonu UFC. McGregor sice o návratu mluví a už dva měsíce má oznámeného soupeře, ale doposud se ještě nepřihlásil do testovacího programu, aby tu zelenou mohl dostat. A to je problém, dokonce velmi vážný.


„Každý týden přijímáme do našeho programu nové a nové sportovce, ale doposud žádný z nich nebyl Conor McGregor. Je nám tedy divné, jak se může mluvit o jeho zápase, když u nás není evidován,“ vydala antidopingová agentura USADA prohlášení ve své oficiální tiskové zprávě.

„Pravidla jsou pro všechny atlety stejná. Každý zápasník, který chce působit v oktagonu UFC, si musí nejprve pobýt minimálně šest měsíců v našem testovacím programu, během kterého nám předloží alespoň dva náhodné negativní testy. Pokud se tak nestane, nemůžeme žádnému bojovníkovi dovolit nastoupit do klece. Ať už je to pan Conor McGregor nebo kdokoliv jiný,“ stálo v prohlášení.


Návrat tedy nejdříve na podzim

Dana White mluvil o tom, že by svou irskou hvězdu rád viděl v kleci hned v průběhu léta, ale vzhledem k oznámení USADY je takovýto scénář v této době nereálný. Pokud by se Conor do testování zapojil v dubnu, pak bude moct mít zápas nejdříve v říjnu.

„S USADOU jsem v kontaktu,“ snažil se mírnit situaci McGregor, který vystoupil jako host v pořadu The MMA Hour u Ariela Helwaniho. „Jsme v kontaktu a jsme domluveni na tom, že se brzy setkáme, abych se do jejich programu zapojil. Po tomto setkání bude vše oficiální, já splním všechny jejich podmínky a vrátím se do klece,“ řekl.


Další články