Sleduj nás

Proč jde Colby Covington o titul? Nikdo jiný totiž nedával logiku, překvapil Dana White

Proč jde Colby Covington o titul? Nikdo jiný totiž nedával logiku, překvapil Dana WhiteFoto: UFC

Mnoho lidí, včetně samotného šampiona Edwardse, stále nechápe, jak mohl být Colby Covington jmenován novým titulovým vyzývatelem. Dana White proto přišel s vysvětlením.

Ihned po konci posledního UFC turnaje zasedl Dana White jako už tradičně ke stolu na tiskové konferenci, kde kromě ohlédnutí se za zápasy potvrdil nějaké další novinky, o kterých se víceméně celou dobu spekulovalo. 

Patrně tou největší bylo hned potvrzení nového soupeře pro šampiona Edwardse. Novým tanečním partnerem se mu už za pár měsíců stane Colby „Chaos“ Covington, který se poslední více než rok držel mimo hru a své poslední dvě titulové bitvy prohrál. Jak to tedy, že dostal další příležitost?


„Colby Covington je druhý nebo třetí nejlepší veltr světa. Již dříve jsem říkal, že kdyby Kamaru Usman nebyl šampionem, na trůnu by seděl právě Colby. Ty jeho zápasy s Usmanem byly naprosto prvotřídní. Svou šanci si tedy plně zaslouží, ať už lidé říkají cokoliv. V listopadu půjde proti Edwardsovi,“ zněl Whiteův verdikt.

Současný velterový vládce měl proti tomuto druhu souboje dlouhé týdny námitky. Vedení organizace ho však přehlasovalo. 


„Nikdo jiný nedával větší smysl,“ odpovídal White. „Colby Covington je prostě další v pořadí. Belala Muhammada uznávám, ale ten si na svou šanci musí ještě počkat. Stejně tak i Khamzat Chimaev, kterého nyní přesouváme do jiné divize," uvedl s ohledem na další potenciální jména. 

Covington: Chimaev mě neuchvátil

Než se Chaos prodral k titulové šanci, byl tázán, proč nečelí takovému Khamzatu Chimaevovi, čímž by o jeho titulovém nároku nikdo nepochyboval. 

„Všichni o Chimaevovi neustále mluví, ale já doposud neviděl nic, co by mě přesvědčilo o jeho kvalitách. Podle mě to ani není žádný bojovník, je to spíše amatér. Ten člověk se kompletně minul povoláním. Z jeho chování a osobního života můžete vidět, že je mnohem lepší v pasení ovcí jak v bojování,“ rýpl si Covington.


„Chimaev je hrdina pouze na internetu, nikdy neměl odvahu mi něco říct do očí. Taková je realita. Vždy se bál. Však to není tak dávno, co končil kariéru, protože měl rýmu. Vzpomínáte si na to? Brečel jak malá holka,“ dával Colby vzpomenout na Khamzatův boj s covidem.

„Já pořád nechápu, o čem ten kluk mluví. Však ještě nečelil nikomu pořádnému. Poráží jen ty sójové kluky a těm lepším se vyhýbá. Dokonce to ani není žádný profesionál v tom smyslu, že by si dokázal plnit hmotnostní povinnosti. Naposledy přestřelil váhu o nějakých pět kilo a měl z toho strašnou srandu. Tak o čem se tu bavíme?“ poznamenával Colby.​

Zdroj: UFC, Submission Radio


Další články