Sleduj nás

Na Chimaeva čeká dlouhá pauza, potvrdil Dana White. Zraněný přitom není

Na Chimaeva čeká dlouhá pauza, potvrdil Dana White. Zraněný přitom neníFOTO: UFC

Dana White stále Khamzatu Chimaevovi neodpustil to fiasko při vážení a odmítá ho pustit do velterové divize. Navíc se s Vlkem v kleci teď nějaký čas vůbec neuvidíme.

Pryč jsou ty časy, kdy Chimaev říkal, že zvládne bojovat každý den nebo aspoň třikrát do měsíce. Ani neplatí, že by chtěl trhat nějaké bojové rekordy. Své jméno v té bojové branži si již zvýraznil a teď by rád útočil na tituly, pochopitelně s větší pokorou ke svým soupeřům.

Původně „Borz“ doufal, a všude to hlásil, že by chtěl jít o titul velterové váhy. Už se mu sbíhaly sliny na šampiona Leona Edwardse, a ještě předtím popichoval Chaose Covingtona, ale nakonec nedostane ani jednoho z nich.


Dana White mu očividně neodpustil ten propadák na váze v dříve sjednaném duelu proti Nateu Diazovi (Khamzat přestřelil limit o 4 kg), a proto jej hodlá natrvalo přesunout do střední váhy.

„Pro Khamzata aktuálně nemáme žádné plány,“ řekl White na kanále BT Sport. „Momentálně se oddává ramadánu, potom se vrátí proti někomu ze střední váhy. Předpokládáme, že to bude v říjnu v Abú Dhabí,“ přidával.


A co veltr? „Na ten zapomeňte. Khamzat je střední váha,“ dodal White razantně a smetl tak ze stolu jakékoliv Chimaevovy žádosti, že by chtěl zabojovat o pás velterové divize.

Boj o titul Edwards vs. Covington

Šéf UFC Dana White zároveň potvrdil, že už rovnou domlouvá duel mezi šampionem Leonem Edwardsem a vyzývatelem Colbym Covingtonem. Ten má na kontě sice jen jednu výhru, ale stále je to dvojka žebříčku a svou šanci si údajně plně zaslouží.

„Colby Covington je druhý nebo třetí nejlepší veltr světa. Už dříve jsem říkal, že kdyby Kamaru Usman nebyl šampionem, byl by jím právě Colby. Svou šanci si tedy plně zaslouží, ať už lidé říkají cokoliv. V létě půjde proti Edwardsovi,“ potvrdil White na tiskové konferenci po londýnském turnaji UFC 286.



Další články