V dubnu proběhne 2. ročník festivalu Prague Photo Show 2023 – Příběhy úspěšných fotografů

Foto: Petr Jan Juračka

Foto: Petr Jan Juračka

Jan Šibík Foto: Jan Šibík Foto: Miloš Nejezchleb Foto: Jana Kupčáková Petr Jan Juračka Foto: Alena Hrbková

Divadlo Rokoko bude v neděli 16. dubna 2023 hostit Prague Photo Show 2023, festival fotografických příběhů úspěšných fotografů. Festival je určen nejen pro fotografy, ale pro všechny, kteří milují zajímavé lidské příběhy a dechberoucí fotografie. Na festivalu představí svou práci například fotografové Jan Šibík, Tereza z Davle, Petr Jan Juračka, Jana Kupčáková nebo Miloš Nejezchleb. Účastníci se mohou zúčastnit i workshopů v rámci fotoateliéru a vyzkoušet si moderní fotografickou techniku.

"Ačkoliv si dnes mnoho lidí myslí, že zachytit kvalitní fotografii je hračka, opak je pravdou. Proto jsme založili festival Prague Photo Show, abychom lidem přiblížili nejen příběhy fotografií, ale i předních českých fotografů," přibližuje program festivalu Prague Photo Show jeden ze zakladatelů Miloš Kysela. "Zajímá vás, jak získali renomé a vystoupili z davu? Jaká byla jejich cesta k jedinečnosti a úspěchu? Potom dorazte na festival. O své cestě za jedinečností, o úspěších i pádech budou na Prague Photo Show 2023 hovořit Jan Šibík, Tereza z Davle, Petr Jan Juračka, Jana Kupčáková nebo Miloš Nejezchleb a další přední fotografové," dodává Kysela.

Diváci se formou rozhovorů dozví, jak probíhá fotografování přírodních katastrof, portrétů a aktu, jídla, ale také jaká úskalí má vědecká mikrofotografie, konceptuální a street fotografie. "Festival slibuje zážitek pro všechny milovníky zajímavých příběhů. Velkou inspirací bude pro ty, kteří rádi fotografují a chtějí se fotografováním především bavit," doplňuje k zaměření festivalu Kysela.

Talkshow se známými fotografy bude moderovat Jaroslav Bouzek, další z dvojice zakladatelů festivalu. Návštěvníci se mohou těšit i na fotoateliér, ve kterém budou probíhat workshopy, například na téma food photography a food styling, portrétu nebo marketingu na sociálních sítích. Workshopy budou volně přístupné v rámci vstupného. Celodenní vstupné na festival Prague Photo Show 2023 vyjde na 490 Kč.

Kdo na festivalu představí svůj příběh?

● Reportážní fotograf Jan Šibík představí obrazové zachycení nedávného zemětřesení v Turecku.

● O fotografování aktu a portrétu bude mluvit uznávaná fotografka Tereza z Davle.

● Fotograf a vědecký pracovník Petr Jan Juračka povypráví o úskalí mikrofotografie.

● S fotografkou a lektorkou Janou Kupčákovou si budeme povídat o street fotografii.

● Uměleckou konceptuální fotografickou tvorbu nám přiblíží Miloš Nejezchleb.

● O své příběhy se s námi rovněž podělí cestovatel a fotograf Pavel Svoboda.

V neposlední řadě zveme všechny účastníky festivalu na průběžně probíhající workshopy:

Zákulisí fotografování jídla od fotografky Aleny Hrbkové a foodstylistky Kláry Zikové, které přidají tipy a triky a rady, čemu se vyhnout.

● Jak pracovat se sociálními sítěmi nám přiblíží Karolína Vojnarová ve své poutavé přednášce Marketing na sociálních sítích.

Fotografování portrétu a práci s modelem v režii ambasadora našeho hlavního partnera SONY a fotografa Jana Tichého.

Práce s osvětlením v terénu od Přemysla Švarce ze společnosti GODOX.

Jak si snadno postavit vlastní fotoateliér nastíní zástupce partnera Megapixel.

Fotografování portrétu se starými objektivy od ambasadorky společnosti Zoner Soni Šeré.

Součástí programu bude také soutěž o zajímavé ceny pro návštěvníky festivalu a autogramiády hostů.

Kontakt pro média:

Miloš Kysela, pořadatel festivalu

E-mail: info@praguephotoshow.cz

Podrobné informace a medailonky fotografů najdete na webové stránce festivalu www.praguephotoshow.cz.

O festivalu PRAGUE PHOTO SHOW 2023 – Příběhy úspěšných fotografů

Prague Photo Show je festival fotografických příběhů, který vás bude bavit a inspirovat. Hlavním bodem programu jsou rozhovory se známými fotografy, praktické workshopy, fotoateliér s možností vyzkoušet si novinky od značek SONY a GODOX. Zajímavé příslušenství zde představí také společnost Megapixel. Letošního ročníku se zúčastní například Jan Šibík, Tereza z Davle, Petr Jan Juračka, Jana Kupčáková a mnoho dalších osobností ze světa fotografie.

Vstupné na festival stojí 490 Kč.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-výtvarné-fotografie-festival

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.