McDonald‘s zapojuje do udržitelné kampaně lavičky od Podzimkové

pondělí, 20. března 2023, 15:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost McDonald’s nechala vyrobit druhou sérii laviček z vyřazených jídelních táců. O jejich design se postarala Eliška Podzimková.

Zdroj: McDonald’s

Zdroj: McDonald’s

Společnost McDonald’s navazuje v rámci své dlouhodobé kampaně „Naše protože" na podzimní aktivitu a z dalších vyřazených jídelních táců ze svých restaurací nechala vyrobit druhou sérii laviček. O jejich design inspirovaný přírodou se postarala animátorka, ilustrátorka, fotografka a umělkyně Eliška Podzimková.

V rámci dlouhodobé kampaně Our Planet, zaměřené na udržitelnost, představila společnost McDonald’s na první jarní den druhou vlnu laviček vyrobených z vyřazených restauračních táců. „Chtěli jsme vyřazeným tácům vdechnout nový život, aby neskončily jako další plastový odpad. Odpovědné podnikání s důrazem na ohleduplnost vůči životnímu prostředí je dlouhodobě jedním z hlavních pilířů společnosti McDonald’s. V uplynulých letech jsme zavedli celou řadu kroků, které naše dopady na životní prostředí snižují. Šlo například o odstranění plastových kelímků u ovocných džusů a mléčných shaků, brček i příborů nebo otevření již dvou ekologicky šetrnějších restaurací,“ uvádí Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s pro Českou republiku a Slovensko.

„Hlavní inspirací pro design recyklovaných laviček byly cesty do přírody. Ať už jedete na kolo, do lesa nebo tropické džungle, vždy je to hlavně o bližším spojení s přírodou. Měli bychom si jí víc vážit, ale hlavně učit svoje okolí chovat se k ní s respektem, protože planetu máme jen jednu,“ uvedla Eliška Podzimková. Projekt, kdy namísto plastového odpadu vznikají lavičky a odpadkové koše umístěné v okolí vybraných restaurací a ve veřejném prostoru, odstartoval na podzim loňského roku, tehdy se o jejich design postaralo studio DRAWetc. Do udržitelné kampaně Naše protože se již dříve zapojil i písničkář Pokáč, který složil píseň Žeru naší planetu, Jirka Král nebo Jitka Nováčková a další.

-mav-