Divadelní představení Třetí sestra

Divadelní představení The Third sister přibližuje a propojuje svět slyšících a neslyšících. Jaký je děj tohoto příběhu?

0

Xana Marwick

Xana Marwick žije v Edinburghu a píše scénáře jak pro divadlo, tak i televizi. Inspiraci hledá v příbězích, které se nějakým způsobem dotýkají životních zkušeností, píše o lidech, kteří jsou vyloučení, znevýhodněni nebo nějakzklamáni. Její práce bývá velmi různorodá, využívá svou kreativitu dramaturga, designéra, režiséra. Mezi její seznam napsaných divadelních her patří také hra o komunitě neslyšících.

Xana Marvict (Foto: Aberdeen.eu)

The Third sister

Aberdeen’s Music Hall představí divadelní hru jak pro slyšící, tak i neslyšící publikum. Hra má ukázat na dostupnost britského znakového jazyka. Příběh Třetí sestra je o dospívajících sestrách a členkách rodinné kapely The Fabulous Funstons na turné počátkem 80. let. Sestry vychoval jejich dědeček, který byl přehnaně ochranitelský a vkládal do nich své ambice. Napětí v rodině však rostlo. Vnučky si tajně založily vlastní punkovou kapelu Pink Mess. Když dědeček Rowan zemře, obě kapely se rozpadnou. Příběh propojuje svět neslyšících a slyšících

“Hraje se jak v angličtině, tak v britském znakovém jazyce, s obsazením neslyšící herečky Claire Wetherall a slyšící herečky Jeni Draper, nejde o konvenční představení interpretované BSL, ale o odvážný experiment ve vyprávění příběhu ve dvou jazycích současně.”

Upoutávka (Foto: Aberdeen.eu)

Zdroj, foto: Aberdeen Live News.eu
Editor: Lucie Ulrichová

Back to top button