Pozvánka na zajímavý workshop

Genderové dezinformace aneb čemu čelí ženy ve veřejném prostoru. To je téma velmi zajímavého workshopu, který se bude již brzy konat v Praze, a to 27. 3. 2023. Díky uskupení Neslyšící ženy v ČR bude workshop tlumočen do českého znakového jazyka.

0

Workshop bude tlumočen do znakového jazyka

Dne 27. 3. 2023 se v Praze uskuteční zajímavý workshop na téma Genderové dezinformace  aneb čemu čelí ženy ve veřejném prostoru. Tento, zhruba pětihodinový, seminář pořádá Český svaz žen. Neslyšící ženy v ČR se rozhodly zpřístupnit tuto akci také neslyšícím a zajistily tlumočení do českého znakového jazyka. 

Logo Český svaz žen (Foto: Csz.cz)
Logo Neslyšící ženy v ČR (Foto: Facebook.com)

Hlavním tématem workshopu budou dezinformace

Zaujalo vás toto téma? Co všechno se tedy můžete dozvědět? Hlavním tématem workshopu budou dezinformace, a sice jejich typy, jak je rozeznat a jak se specificky dotýkají žen. Dozvíte se, co jsou genderové dezinformace, včetně toho, kdo a proč je šíří. Dále se seznámíte s tím, jaký dopad mají na postavení žen ve společnosti a čemu ženy v rozhodovacích pozicích čelí. V souvislosti s touto problematikou nahlédnete do aktivit anti-gender hnutí a bude zdůrazněno, proč je třeba se mu postavit. A nebude chybět ani ukázka konkrétních příkladů. Více než zajímavými příklady budou prezidentská kampaň a také Istanbulská úmluva.

Workshop bude tlumočen do českého znakového jazyka (Foto: Pixabay.com)

Podrobné informace

Co nejvíce zajímavých informací na toto téma vám zprostředkují dvě lektorky z České ženské lobby, a sice PhDr. Hana Stelzerová a Mgr. Diana Gregorov

Kde se bude workshop konat: Ostrovského 253/3 Praha 5 – Smíchov, Ženské domovy (zasedací místnost v přízemí budovy)

Kdy se bude workshop konat: 27. 3. 2023 od 10 do cca 15 hodin

Workshop budete moci sledovat osobně i online, je ale nutná registrace, buď přes Google formulář anebo na e-mailu Dagmar Wagnerové reditelka@csz.cz. V e-mailu nezapomeňte uvést, zda se zúčastníte osobně nebo online. Kapacita pro osobní účast je omezena. Odkaz pro online sledování vám bude zaslán.

Ženské domovy (Foto: Mapy.cz)
Kapacita pro osobní účast je omezena – ilustrační foto (Foto: Pixabay.com)

 


Zdroj, foto: Csz.cz, Facebook.com, Mapy.cz, Pixabay.com-1, Pixabay.com-2
Editor: Klára Šámalová

Mohlo by vás zajímat...
Close
Back to top button