Bageterie Boulevard expanduje do oblasti drive-thru. Otevřela dvě nové pobočky a plánuje pokrýt celou dálniční síť

21. 3. 2023 | redakce, TZ
Bageterie Boulevard chce oslovit řidiče konceptem „exprès gourmet“. V jeho rámci nabídne i bezlepkové pečivo a celou řadu jídel pro vegetariány a lidi se specifickými stravovacími návyky.

V posledních měsících Bageterie Boulevard otevřela dvě nové pobočky BB Drive, a to v Praze na Českomoravské ulici a na dálnici D1 u exitu 66 Loket. Do 5 let plánuje řetězec postavit na českých silnicích dalších 8 poboček a stát se silným hráčem v oblasti drive-thru. Dlouhodobým cílem společnosti je pokrýt celou dálniční síť v České republice. Chce tím narušit stávající monopol řetězců amerických fast foodů a zajistit řidičům pestřejší nabídku stravování na cestách.

BB Drive na Českomoravské mohou řidiči navštívit od začátku roku. Pobočka na 66. kilometru dálnice D1 u obce Loket je otevřená od 15. prosince a obsloužila již víc než 20 000 zákazníků.

Cílem je poskytnout kvalitní gastronomii na českých silnicích

Nabídka občerstvení na českých silnicích byla dosud omezená především na americké fast foody. Bageterie Boulevard to chce změnit a do několika let by chtěla získat v oblasti drive-thru výraznější podíl.

„Chceme českým řidičům nabídnout možnost kvalitního stravování na cestách. Naše restaurace totiž nejsou typické fast foody, které dnes většinově obklopují dálnice. Svůj koncept nazýváme exprès gourmet, protože spojuje vysokou evropskou gastronomii a rychlou obsluhu. Díky tomu nabízí bageterie ideální model občerstvení během jízdy,“ vysvětluje Jiří Štěpánek, Provozní ředitel Bageterie Boulevard.

Nové BB Drivy zvládnou obsloužit přes 1 000 zákazníků denně, přičemž zhruba 40 % prodejů bude probíhat formou drive-thru. Pro auta je zde zajištěn dostatek parkovacích míst a o zákazníky se na D1 stará 25 zaměstnanců, obsluha pražské pobočky bude sestávat z 20 lidí. Kromě samotného občerstvení je návštěvníkům k dispozici i dětský koutek, nabíječka pro elektromobily nebo venkovní zahrádka.

Expanze na české dálnice

V tuto chvíli má Bageterie Boulevard již 6 BB Drivů, kromě dvou nově otevřených se nacházejí v Plzni v Borských polích, ve Vestci u Prahy, na dálnici D5 v obci Rudná a v Praze na Hornoměcholupské ulici. Dlouhodobě chce řetězec svými pobočkami pokrýt celou českou dálniční síť.

„Otevření nového BB Drivu na dálnici D1 je důležitým symbolickým momentem, protože jde o nejfrekventovanější dálniční tepnu u nás. Postupně ale plánujeme otevřít drive-thru pobočky po celé České republice. Chceme tím narušit současný stav, kdy řidiči nemají možnost zvolit si, kde a jak se po cestě nají. Teď nemají kromě klasických fast foodů jinou možnost, než koupit si kávu z automatu nebo párek v rohlíku na pumpě. My jim oproti tomu nabídneme zajímavé, chutné a čerstvě připravené produkty po celý den – od vaječných omelet k snídani, přes výhodné menu sestavené ve spolupráci s předními šéfkuchaři, polévky, kvalitní kávu a třeba i palačinku,“ dodává Štěpánek.

Koncept exprès gourmet odpovídá na rostoucí zájem Čechů o zdravý životní styl. Bagety, polévky i saláty připravují kuchaři vždy z čerstvých surovin, v nabídce má řetězec i bezlepkové pečivo a celou řadu jídel pro vegetariány a lidi se specifickými stravovacími návyky.

Tip redakce

„Bageterie Boulevard je hřejivé místo plný úžasných lidí a já evidentně nejsem ani zčásti schopen pochopit koncept brambor…,“ parodoval Martin Mikyska v roli Martina Morejta pozici kontrolora kvality Přemka Forejta, který byl najat, aby mohl „objevovat kvalitu surovin McDonald's". Připomeňte si smaženou satiru, která míří rovnou na fritézu

Štítky dokumentu: Budování značky

To nejlepší z moderního marketingu každý pátek do vašeho inboxu.

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?
Podobné články: