Mountfield vyřešil obranu: dva nové kontrakty a posila na cestě

Patrik Marcel | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

21. března 2023, 17:05

Ondřej Mach

Hradec Králové finalizuje složení svých defenzivních řad pro nadcházející sezonu, klub si s předstihem pojistil služby Patrika Marcela a Michaela Gaspara. Východočeši zároveň avizovali příchod dalšího obránce.

Oba borci podepsali pod Bílou věží jednoleté smlouvy, jejíchž součástí jsou mimo jiné opce na další rok. 

Osmadvacetiletý Marcel dlouhodobě působil v první lize, od loňského podzimu ovšem sbírá starty mezi elitou. Po hostování v Českých Budějovicích vyměnil Litoměřice právě za Mountfield.

V hradeckém dresu stihl včetně play off 31 zápasů a připsal si jednu asistenci. Jeho přínos nicméně spočívá hlavně v tvrdosti a bojovnosti, kterými znepříjemňuje hru soupeři. 

„Patrik je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub.“

„Patrik je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub a musím říct, že naše dohoda na dalším působení byla velmi rychlá,“ přibližuje generální manažer Aleš Kmoníček. 

„Jsem přesvědčený, že nám Patrik pomůže jak v letošním play off, tak minimálně i v další sezoně,“ dodává Kmoníček.

Michael Gaspar

Michael Gaspar | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Zápasové vytížení o pět let mladšího Gaspara letos poznamenalo vážné zranění z konce září. Kvůli němu naskočil v extralize jen třikrát, dalších deset utkání zvládl v partnerském Kolíně.

„Doufám, že si Michael smůlu se zraněním již letos vybral,“ říká Kmoníček pro klubové stránky. Na východě Čech nicméně věří, že svůj potenciál v budoucnu naplní. 

„Doufám, že si Michael smůlu se zraněním již letos vybral.“

„Má k tomu všechny předpoklady. I v tomto případě bylo jednání velmi rychlé, protože obě strany měly zájem pokračovat ve spolupráci,“ těší šéfa Mountfieldu.

Klub kromě toho ohlásil, že od nové sezony rozšíří obranný val další hráč. S jeho angažováním by defenziva Hradce Králové měla být kompletní.

„Obecně jsem rád, že jsme dospěli k těmto podpisům. Spolu s nově příchozí akvizicí máme v tuto chvíli obranu vyřešenou,“ informuje Kmoníček. 

„Spolu s nově příchozí akvizicí máme v tuto chvíli obranu vyřešenou.“

Pod smlouvou pro příští ročník jsou mimo zmíněných beků ještě Filip Pavlík, Jérémie Blain, Bohumil Jank, Petr Kalina, Graeme McCormack a Richard Nedomlel.

Dva podpisy v Mountfield HK ✍️✍️

Zveřejnil(a) Hokej dne Čtvrtek 23. února 2023

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz