BK MLADA BOLESLAV
21. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Dorostenci mají mečbol, nad Energií zvítězili těsně 2:1

ČF3, úterý 21. 3. 2023
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Dorostenci se z Karlových Varů přesunuli domů za vyrovnaného stavu a v úterý ve ŠKONERGO Aréně rozehráli důležitý třetí zápas. V něm se do vedení dostali ve 35. minutě díky Královi, druhou trefu vzápětí přidal Šindelář. Snížení Pastora ve třetí třetině bylo ale ze strany Varů jedinou korekcí skóre, ke které se hosté dostali. Bruslaři tak slaví těsné vítězství a mečbol, čtvrtfinále mohou rozseknout hned zítra, kdy na vlastním ledě od 17 hodin rozehrají čtvrté utkání.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Průšek, Křivánek, Šilhavý, Kubíček, Hlinský, Kovář – Konobelj, Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Šindelář, Lev, Kurka
K. Vary: Ebenstreit (Oršulák) – Mähler, Kůrka, Cipko, Postl, Pelikán, Zeman, Poizl, Pastor, Čihař, Wardas, Galnor, Váňa, Záhejský, Dyk
Branky a nahrávky: 35. Král (Křivánek), 37. Šindelář (Steklý) – 53. Pastor (Mähler). Rozhodčí: Veinfurter, Barek – Hájková, Jiruška. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Bruslaři se na startu první periody dostali k přesilovce po faulu Dyka, brankáře Ebenstreita v ní ale výrazněji neohrozili. Podobně dopadly i dvě početní převahy Karlovarských, které rovněž nepřinesly žádnou větší příležitost. Bezbrankový stav tak bez potíží vydržel na světelné tabuli až do první sirény.

Na startu druhého bloku měli navrch borci v zelenobílém, kteří byli střelecky aktivnější. Vrcholem jejich snažení byla Šilhavého přihrávka pro Kurku u levé tyčky, kde domácího útočníka na poslední chvíli vychytal Ebenstreit. Bruslaři si poté vykoledovali faul a ten se jim podařilo potrestat. Nejprve však předvedli pohlednou kombinaci po ose Šindelář - Vojáček - Kurka, kterou poslední jmenovaný zakončil do tyčky. Následně se ale nad levým kruhem napřáhl Patrik Král a kotouč po jeho střele zamířil přímo do vinglu.

Při hře 5 na 5 pak Karlovarští pod vědomím toho, že prohrávají, přidali. Jejich útočné snažení ale paradoxně vedlo k další inkasované brance. Tlak Energie před Vystrčilem měla zakončit střela z modré čáry, kterou ale jeden z hostujících beků nezvládl a kotouč trefil jen do prvního blokujícího protihráče. Tím byl útočník Steklý, jenž rychle vyrazil do kontru po pravé straně, který následně vyšperkoval přihrávkou na k zadní tyči najíždějícího Davida Šindeláře - 2:0.

Ve třetí minutě třetí třetiny Energie získala puk u Vystrčilovy klece, Zemanovu přihrávku před prázdnou klec na odkrytého spoluhráče však zastavil duchapřítomný zákrok Vystrčilovy hole. Na druhé straně byl při přesilovce blízko ke skórování Kristek. Tomu před branku přiletěl střílený pas Vojáčka z pravého kruhu, domácí útočník ale na kotouč těsně nedosáhl.

Před Vystrčilem bylo živo ve 49. minutě, když Zeman rychlou akci Energie zakončil střelou do vzdálenější tyče boleslavské svatyně. Hosté se ale přesto gólového okamžiku dočkali, když Kubíčka u modré čáry obral důrazný Mähler. Ten poté vyslal do samostatné akce útočníka Tobiáše Pastora, jenž střelou o levou tyčku snížil. Vyrovnání měl na holi Poizl, jehož ale pravé tyčky zastavil parádní zákrok Vystrčilova betonu. Žádnou další šanci už Energie neměla a bylo rozhodnuto. Lepší výchozí pozici před čtvrtým zápasem budou mít Bruslaři z Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík: První třetina vyrovnaná, ale přesto tam šance byly. Druhou jsme sehráli parádně, akorát mám výtky k té třetí. Tam jsme zbytečně ustoupili od svého hokeje, couvali jsme a nehráli naši aktivní hru. Byly tam dva zbytečné fauly a Karlovarští se díky tomu dostali na koně. Musím ale vyzdvihnout tlak do brány, výborného Břéťu Vystrčila a obrovskou obětavost. Vedeme teď 2:1, máme ale ještě na čem pracovat. Uvidíme zítra.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.