Spolehlivé internetové spojení kdekoli na cestách i v karavanu ??

Nezávislé zdroje energie SFC Energy a stabilní mobilní síť Peplink přinášejí větší komfort současnému cestování

 Stále více lidí chce na dovolené a na cestách karavanem nebo obytným přívěsem mít svůj komfort. Zejména teplo, elektrické spotřebiče a spolehlivý internet. Díky nezávislým zdrojům energie a speciálním mobilním sítím to je již jednoduše řešitelné a člověk si na cestách může užívat pohodlí, na které je zvyklý doma.

Palivové články SFC Energy EFOY

SFC Energy jsou palivové články a zcela autonomní a bezúdržbové řešení pro zajištění dostatečného množství elektrické energie na cestách. „Vše, co jednou za čas potřebujete udělat, je jednoduchá výměna kanystru s palivem. Proto jsou palivové články Efoy vhodné pro majitele karavanů, obytných automobilů či lodí k zajištění elektrické energie daleko od turistických center, například v kempech či přístavech,“ říká Milan Rakowski ze společnosti Audiopro.

 

Palivový článek značky Efoy napájí 12 V i 24 V baterii. Regulátor nabíjení trvale sleduje stav nabití palubní baterie, v případě potřeby dochází k jejímu plně automatickému nabíjení. Jakmile je baterie nabitá, dojde k vypnutí, respektive přepnutí systému do pohotovostního režimu.

Zajišťuje vždy plně nabitý zdroj energie a zároveň chrání baterii před škodlivým nepřetržitým nabíjením i úplným vybitím. Celý chod systému je tichý a ekologický, proto lze SFC palivové články používat i v uzavřených prostorách.

Chytrý Battery Management System (BMS) lithiové baterie Efoy zajišťuje inteligentní komunikaci mezi palivovým článkem a baterií. Palivový článek pracuje co nejúčinněji a baterie těží z optimálního nabíjení, speciální ochrany a dlouhé životnosti.

 

Efoy je lehký a kompaktní – vejde se i do malých prostor. Ideální místo pro instalaci v obytném voze může být např. zadní garáž, boční prostor nebo pod lavicí. Na lodi je lze instalovat do skříňky nebo na záď. Efoy však lze snadno uložit i pod sedadlo nebo do bočních přihrádek v interiéru.

Trvalé internetové připojení na cestách

Většina karavanistů má převážně negativní zkušenosti s připojením k internetu. Příčinou je většinou způsob, jakým mají připojení k internetu vyřešené. To má podobu wi-fi hotspotu tvořeného z mobilního telefonu, ke kterému uživatelé připojí svůj notebook, tablet, nebo další zařízení.

Druhou často nefunkční variantou je snaha připojit se v kempu na sdílenou (free) wi-fi síť, která je ve většině případů přehlcená a nefunkční. Zařízení, která se připojují na takovou wi-fi síť, nebo na wi-fi síť generovanou přes mobilní hotspot pak mohou mít s připojením značný problém a nemusí mít ve výsledku požadovanou konektivitu k internetu.

A to buď kvůli vzdálenosti od wi-fi antény, nebo od wi-fi hotspotu, ale také kvůli problémům s prostupností signálu stěnami obytného vozidla. Připojení mohou znemožnit i okolní (free) wi-fi sítě, nebo sítě ostatních uživatelů, které pracují na stejných frekvencích a může docházet k vlastnímu rušení.

 

Spolehlivé internetové spojení se světem kdekoli na cestách pomocí bezpečné wi-fi nabízejí cestovatelům chytré a výkonné mobilní routery a modemy Peplink-Pepwave.

„Společnost Peplink vyvinula celou řadu multi-WAN VPN routerů (SD-WAN) s podporou technologie sdílení přenosového pásma a přístupových bodů, které se vyznačují mimořádnou odolností, jednoduchým a intuitivním webovým rozhraním, a také širokou škálou funkcí. Jsou tedy ideální pro použití na cestách v karavanech či obytných přívěsech,“ dodává Milan Rakowski z Audiopro.