mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  21.03.2023 23:34:00

Podpora sektoru zdravotnictví a sítě ekonomické diplomacie v Austrálii

Podpora sektoru zdravotnictví a sítě ekonomické diplomacie v Austrálii

21.03.2023 / 06:41 | Aktualizováno: 21.03.2023 / 23:34

Postavení Austrálie nabývá na významu v rámci aktivit na podporu diverzifikace českého exportu. Toto významné téma bylo rovněž hlavním tématem návštěvy Marka Svobody, ředitele odboru ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí ČR v doprovodu Petra Foita, obchodního ředitele firmy LINET s.r.o. a současně viceprezidenta Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků ČR/AVDZP. Delegace pobývala v Sydney a Canbeře ve dnech 18.- 20. března 2023.

V Sydney proběhla jednání s generální konzulkou Zuzanou Slovákovou a Petrem Balcárkem, který s firmou ADUCID Sydney realizuje v Austrálii projekt na podporu ekonomických aktivit v zahraničí PROPEA. Posouzeny byly i otázky synergie PROPEA se zahraniční kanceláří CzechTrade při budování sítě podpory pro české firmy.

V Canbeře se uskutečnilo za účasti velvyslance Tomáše Duba setkání české delegace s Lukem Goslingem, členem australského Parlamentu a předsedou skupiny přátel České republiky v Parlamentu. Posouzeny byly další možnosti bilaterální spolupráce s důrazem na zdravotnický sektor včetně spolupráce na třetích trzích. Konkretizace spolupráce mezi AVDZP a velkou australskou firmou poskytující zdravotnické služby proběhla během pracovního oběda. V odpoledních hodinách česká delegace navštívila Canberra Innovation Network, neziskovou organizaci, která podporuje start-upy a inovativní firmy. Několik českých firem má zájem o navázání spolupráce s touto institucí v oblasti bezpečnostního sektoru. Ředitel organizace Petr Adámek současně představil možnosti pro české subjekty při zahájení své činnosti v Canbeře.

Posledním bodem program v Canbeře bylo setkání velvyslance Tomáše Duba a české delegace s představiteli Department of Foreign Affairs and Trade. Ředitelka sekce pro obchod s Evropou paní Rowena Thomson a její tři kolegové představili přístup země k obchodní spolupráci v Asii včetně největšího obchodního partnera, proces obchodní diverzifikace, průběh jednání o FTA EUAustrálie a dále představili aktivity země v WTO a OECD a nástroje pro docílení soudržnosti. Marek Svoboda uvedl český přístup k dané problematice a zájem o multilaterální řešení problematiky. Současně představil české aktivity v oblasti rozvojové spolupráce v Africe a českou reakci na změněné podmínky v současné geopolitické situaci v Evropě. Na závěr předal materiály k českým aktivitám na podporu Ukrajiny v různých sektorech hospodářství.

Milan Vágner, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Canbeře


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Čt   3:37  Heavy rain and flash flooding is likely across portions of the Midwest into the... US National Weather Service (weather.gov)
Čt   0:00  Children should NEVER be left in a car, no matter the time of year US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688