Hlavní obsah

Krasobruslařský šampion Uno si krátce před obhajobou titulu pochroumal kotník

Úřadující mistr světa v krasobruslení Šoma Uno se krátce před obhajobou titulu potýká s problémy. Při pádu během dnešního tréninku na šampionátu v Saitamě si pochroumal pravý kotník a musel přípravu předčasně ukončit, informovala agentura AFP. Nohu mu prohlíželi lékaři, ale do nemocnice ho neposlali. Ve čtvrtek čeká muže na mistrovství světa krátký program.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Fanoušci na MS v krasobruslení. Ilustrační foto

Článek

"Myslí si, že bude v pořádku, ale uvidíme zítra," řekl novinářům funkcionář Japonské krasobruslařské federace Josuke Takeuči. Pětadvacetiletý Uno měl podle informací agentury AFP problémy s kotníkem už před karambolem.

Uno, jenž má ve sbírce dvě individuální olympijské medaile, před šampionátem rozhodně nepůsobil suverénně. Při úterní tiskové konferenci prozradil, že bojuje se skoky. "Ačkoliv vím, co je špatně, zhruba poslední týden dělám pořád tu samou chybu. Měním a zkouším různé věci, ale pravděpodobně to moc nemění. Jsem opravdu v hrozné formě, ale těším se, až uvidím, co se stane," řekl novinářům.

Jeho potíže zvyšují šance dalších spolufavoritů, jako je Američan Ilja Malinin, úřadující mistr Evropy Adam Siao Him Fa nebo Kanaďan Keegan Messing.

Reklama

Související témata: