Běžci dostanou medaile z Jablonce, na vítěze čekají hodinky s mincí

  16:32
Tisíce medailí pro milovníky běhání chrlí v těchto dnech stroje České mincovny v Jablonci nad Nisou. Těšit se na ně můžou účastníci českého seriálu Běhej lesy a slovenského klání Behaj lesmi.

„Pro oba dva seriály razíme medaile z mědi a stříbra. Celkem tak vzniknou čtyři verze. Českých měděných medailí bude osm tisíc, slovenských šest tisíc. Ve stříbře pak razíme pro oba seriály 150 medailí,“ vysvětluje mluvčí České mincovny Lenka Klimentová.

Pořadatelé závodů se obrátili na mincovnu poté, co s ní spolupracovali už na medailích pro Jizerskou 50. „Lyžaři si to chválili a sdíleli si fotografie s medailemi,“ říká mluvčí závodů Richard Valoušek.

Zatímco měděnou medaili dostane každý účastník, stříbro čeká jen na někoho. „Stříbrné medaile jsou pro Osmeráky, to znamená pro ty účastníky, kteří poběží všech osm závodů,“ doplňuje Valoušek.

Speciální cenu pak získá Lesů pán a Lesů paní, což jsou ti závodníci, kteří vyhrají celý seriál. „Lesů pán a Lesů paní získají dřevěné hodinky osazené investiční mincí Český lev v hodnotě zhruba 100 eur,“ dodává Klimentová.

Autor: