Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do druhého kola jdou v Miami Nosková, Vondroušová i kvalifikantka Muchová

České tenistky byly druhý den turnaje v Miami stoprocentní. Karolína Muchová se do hlavní soutěže prodrala kvalifikací a v 1. kole pak rozdrtila Švýcarku Jil Teichmannovou 6:0 a 6:2. Postupuje také Linda Nosková, která porazila Italku Luciu Bronzettiovou 6:3 a 6:4 a ve 2. kole ji bude čekat Petra Kvitová. Markéta Vondroušová si poradila s Němkou Tatjanou Mariaovou 6:4 a 6:1.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Gilbert/Icon Sportswire

Osmnáctiletá Nosková první set rozhodla brejkem za stavu 3:2, ve druhé sadě se poté ujala vedení 4:1. Náskok i přes ztrátu jednoho podání udržela a o vítězství 51. hráčka světa rozhodla při třetím mečbolu.

Ve druhém kole Nosková narazí na třiatřicetiletou Kvitovou, která měla v prvním kole volný los. S dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou a aktuální českou jedničku na 12. místě žebříčku WTA se utká poprvé.

Bez problémů do druhého kola postoupila šestadvacetiletá Muchová, která si s Teichmannovou poradila za 58 minut a oplatila jí čtyři roky starou porážku z turnaje v Praze. Další soupeřkou 55. hráčky světa bude Číňanka Ču Lin.

Do druhého kola hladce prošla také Vondroušová, která i v Miami potvrdila stoprocentní bilanci s Mariaovou. Německou soupeřku porazila i ve třetím vzájemném zápase bez ztráty setu. Nyní ji čeká Ruska Veronika Kuděrmětovová, s kterou se utkala jednou a loni v Indian Wells s ní prohrála.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):
Dvouhra – 1. kolo:
Muchová (ČR) – Teichmannová (Švýc.) 6:0, 6:2, Nosková (ČR) – Bronzettiová (It.) 6:3, 6:4, Vondroušová (ČR) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články