Jo, kdybychom měli tolik ropy co blbosti…

Lidé, kteří si hrají na vládní ministry, rozhodli, že nově uzavíraným smlouvám na stavební spoření zruší státní příspěvek zcela a u těch stávajících ho skrouhnou o půlku. Když státní bytová výstavba frčí na plné obrátky, proč nadto ještě přispívat zejména mladým rodinám na bydlení, že?

Mělo by to logiku, kdyby stát byty stavěl v adekvátním množství – úplně by postačilo to stejné, jako za komunistů. Jenže stát nestaví, stát pouze odebírá i to poslední z toho jsoucího mála.

Někdo v diskusi napsal – »hlavně že budou peníze pro Ukrajinu«. Jiný mu opáčil – »ano, pro Ukrajinu, proti Putinovi, který chce napadnout celou Evropu.«

Tohle je všechno už natolik absurdní, že navážno se tím – bez toho, že by se člověk vystavil následnému trestně právnímu postihu – nelze zabývat. Jestliže jakoukoli společnost ovládají doslova výstavní exponáty psychicky narušených jedinců, žijeme potom kde? V blázinci? Omyl. V blázinci totiž, jak kdysi v Hovorech H pravil Miroslav Horníček, je aspoň vedení normální. Nevím, jak to přesně pojmenovat – snad takto: Žijeme ve zvláštním, originálním a takovém blázinci, kde blázni jsou všichni – ředitelem počínaje a vrátným konče. Blázni si hrají na Napoleony, chtíce dobýt Rusko a pobít Rusy. Že nemají jak a čím, to je neleká, jsou přece blázni a mohou vše. Zodpovědnost je pro ně nečitelný hieroglyf.

Říkám si taky, když se o tom tolik debatuje – proč důchody nezrušit úplně. Bylo by to zabití dvou much jednou ranou. Divím se, že to ještě nikoho nenapadlo. Jedna z obou much značí úsporu státních financí a ta druhá nepopíratelný fakt, že důchodci se už vyhubí sami, nemajíce z čeho žít. Šel bych na to v duchu té stopky státního příspěvku na stavební spoření. Novým důchodcům už žádné důchody a ti současní aby adekvátní část z dosud nabyté penze vraceli státu. Dovolil bych splátkový kalendář… Odstupňoval bych to věkem – ti do 70 let vrátí, řekněme, 80 procent, do 75 let 90 procent a nad 75 let všechno.

Ještě se taky dá zrušit např. mateřská. To si pak každá dvojice ve složení muž a žena rozmyslí, zda mít dítě. A když nebudou děti, nebudou pak ani důchodci. Logické ne? To by pak už jedním vrzem mohl být i heterosexuální styk na příděl. Něco ve smyslu povolenky na parkování. Věřte nebo ne, ale takových kreténů, kteří by do těch sexuálních povolenek šli s nadšením, by byly davy. On totiž tenhle sex na povolenku by byl týmž kretenismem, jako když onen psychicky narušený jedinec tvrdí, že zrušení státní podpory stavebního spoření dovede Ukrajinu k vítězství nad Putinem. Kdyby Česká republika měla takové zásoby ropy jako blbosti, jezdili bychom navždycky zadarmo.

Martin Kalous

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

  1. Státní příspěvek na stavebko je 12 tis za 6 let, to je tak na lino, rozhodně ne na byt nebo dům a navíc není účelově vázán na bytové potřeby.

  2. Tolik ropy není v celém vesmíru jako blbosti v hlavách příslušníků české Rychetského Pětikoalice. Škoda že to nelze vyvézt na Ukrajinu, ale tam už blbce taky mají v prezidentském sídle. Proto si se Zelenským tak rozumí Rychetského Pětikoalice.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy