Hlavní obsah

Bayern odvolal trenéra Nagelsmana. Gigant už má náhradu

Bayern Mnichov podle deníku Bild odvolal trenéra Juliana Nagelsmanna. Favoritem na uprázdněnou pozici na lavičce německého fotbalového mistra je údajně Thomas Tuchel, jenž naposledy působil v Chelsea.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Trenér Julian Nagelsmann končí na lavičce Bayernu Mnichov.

Článek

S pětatřicetiletým Nagelsmannem prožívá Bayern nejhorší bundesligovou sezonu za jedenáct let. V neděli úřadující desetinásobní mistři prohráli 1:2 v Leverkusenu a klesli v tabulce na druhé místo o bod za Dortmund. Právě Borussii bude Bayern hostit 1. dubna v prvním utkání po reprezentační pauze. Poté ho ve čtvrtfinále Ligy mistrů čeká atraktivní dvojzápas s Manchesterem City.

Nagelsmann přišel do mnichovského velkoklubu před sezonou 2021/22 z Lipska. V prvním ročníku dovedl tým k bundesligovému titulu, v Lize mistrů však vypadl nečekaně ve čtvrtfinále s outsiderem Villarrealem a v domácím poháru po debaklu 0:5 v druhém kole s Mönchengladbachem.

Devětačtyřicetiletý Tuchel má za sebou angažmá v Mohuči, Dortmundu, Paris Saint-Germain a naposledy v Chelsea. S londýnským klubem vyhrál v roce 2021 Ligu mistrů, loni v září byl však po špatném vstupu do sezony propuštěn.

Reklama

Související témata: