Představen hrdina Hero-Ki z připravované střílečky HYENAS

novinka  0
Martin Šmíd, 24. 3. 2023 10:41
Před zhruba rokem SEGA s vývojáři ze studia Creative Assembly představila novou extrakční multiplayerovou střílečku HYENAS. Ta se odehrává v budoucnosti, kdy miliardáři kolonizovali Mars a učinili Zemi nehostinnou pro život. Hráči jsou postaveni do role pirátů, kteří tyto bohaté neřády okrádají. Každý zápas zahájí 15 hráčů rozdělených do pěti týmů po třech, a tyto týmy pak mezi sebou soupeří o to, kdo si nakrade z vesmírné lodi více pokladu a následně s ním unikne. Dnes vývojáři představili do své hry nového hratelného hrdinu, kterým je Hero-Ki. „Hero-Ki byl na Zemi díky svému cosplayi a charitativní činnosti malou celebritou, ale po evakuaci na Taint musel své schopnosti využít k nekalým účelům. Vyzbrojen speciálně upravenou kamerou, která umožňuje zachytit podobu cíle a cosplayovat za něj, může Hero-Ki využít své záliby v převlecích k tomu, aby se vyhnul hrozbám,“ stojí v jeho popisku. Níže v novince se podívejte na oznamující trailer i gameplay video.

Hra HYENAS zatím nemá stanovené datum vydání. Ve vývoji je pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S.

Oficiální popisek hry od vývojářů

Ve hře HYENAS je svět rozbitý… a to doslova. Miliardáři se dostali na Mars a zanechali za sebou Zemi a daně. Technologie nulové gravitace, která jejich cestu poháněla, rozdrtila naši planetu. Nám zůstal jen vesmírem plující slum s názvem „Taint“… Všechny ty zbohatlíky zajímá už jen vzácné zboží – popkulturní předměty spojené s životy, které jsme nechali na Zemi, jež kradou ze sutin a zdobí si jimi své paláce na Marsu.

Je načase si je ukrást zpět. Těžkopádné vesmírné obchody, což jsou vlastně lodě zvané „Plunderships“, jsou plné nostalgického lupu z pozůstatků Země a každý její centimetr brání najatí násilníci, alarmy a ozbrojené drony, které si můžou dovolit jen ti nejbohatší. Dej dohromady posádku Hyen ze skupinky ozbrojených chudých kriminálníků s různými schopnostmi, popadněte zboží a utečte.

Je to vesmírná pirátská mlátička, ve které tvůj tým hraje proti čtyřem dalším týmům a snaží se získat co nejlepší lup a zdrhnout. Budete potřebovat zbraně i lstivost; každá loď Plundership je sandboxové hřiště plné propojených systémů, které vytváří nekonečné množství možností a profi týmy zlodějíčků tak můžou využívat prostředí, bezpečnostní systémy, najaté ranaře i ostatní týmy, aby získaly výhodu.

Když se akce rozjede, bleskurychlé pohyby a smrtící bojové techniky se spojí s hazardními, často přepínatelnými zónami s nulovou gravitací. Vznikne tak řada dramatických možností k ovládnutí prostředí a uvěznění a zlikvidování ostatních týmů.  

Zdroj: TZ

Hyenas

ps5xsxps4xone
SEGA, Creative Assembly
Datum vydání hry:
30. 4. 2026
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře