Hlavní obsah

Na kapitána se nesahá! Marchand neměl slitování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Aktuálně je mezi nimi rozdíl 53 bodů, ale i tak mezi hokejisty Bostonu a Montrealu stejně zase ožila letitá rivalita. Čtvrteční souboj NHL (4:2) nabral grády už v osmé minutě, kdy si na kapitána Bruins Patrice Bergerona vyšlápl Rem Pitlick. Brad Marchand to rozhodně nepřešel bez povšimnutí.

Foto: Paul Rutherford, Reuters

Brad Marchand v potyčce s Remem Pitlickem

Článek

Sedmatřicetiletý Bergeron se při napadání ocitl hluboko v útočném pásmu. Když se pokrčený otáčel za pukem, trefil ho o 12 let mladší montrealský útočník ramenem do hlavy.

Sice to nebylo s nějakou zběsilou intenzitou, ale Marchand na nic nečekal, bleskově shodil rukavice, strhl Pitlicka na led, a než přijel situaci zpacifikovat čárový sudí, uštědřil soupeři dvě rány pěstí.

Za hrubost pak inkasoval dvě plus dvě minuty, Pitlick dvojku za nedovolené bránění, ale jasný vzkaz byl vyslán: K našemu kapitánovi se takhle nikdo beztrestně chovat nebude!

„Přesně tak, tohle si nesmí dovolit. Trefil Bergerona tři sekundy poté, co měl puk. Líbilo se mi, že Marchand donutil toho chlapa, aby za to zaplatil," netajil spokojenost kouč Bruins Jim Montgomery.

V celém zápase bylo uděleno 39 trestných minut, na čemž měl zásadní podíl bostonský obránce A.J. Greer, který v závěru první třetiny krosčekoval do obličeje Mikea Hoffmana a dostal pět plus do konce zápasu.

„Hrát s emocemi je skvělé, ale nesmíme se těmi emocemi nechat unést. Bohužel Greersymu vyletěla hokejka. Je to něco, z čeho se můžeme poučit, protože v play off si takové tresty nemůžete dovolit," apeloval Montgomery.

Boston už si účast ve vyřazovací části zařídil dávno, se 115 body trůní na nejvyšším místě celkové tabulky. Do konce základní části má ještě 11 zápasů na to, aby zkusil překonat i historický rekord, který v sezoně 1976-77 vytvořil Montreal - 132 bodů.

Reklama