Světový den sociální práce

Dne 21.3. se slavil Světový den sociální práce, během kterého se připomíná smysl a význam sociální práce. Kdo tento významný den vyhlásil poprvé a co nám chce sdělit Tichý svět?

0

IFSW

Zkratka IFSW je Mezinárodní organizace sociálních pracovníků. Prezidentem IFSW je Joachim Mumba. Na webových stránkách  IFSW je několik příkladů, které poukazují na roli sociální práce. Cílem organizace je mimo jiné vytvářet eko-sociální svět. 

Světový den sociální práce

Světový den sociální práce připadá vždy na třetí březnové úterý, letos to bylo tedy 21. března, a poprvé byl vyhlášen v roce 1983. Každý rok má jiné téma, vybírá se podle aktuálního dění, aktuálního směru a potřeby sociální práce. V minulých letech byla aktuální témata kolem covidu-19 a odchodu lidí z Ukrajiny před válkou. Letošním mottem bylo “Respektování rozmanitosti prostřednictvím společné sociální akce”. Výběr tématu vycházel z Lidové charty pro nový ekologický sociální svět a vyzdvihl, že ke změnám dochází lokálně prostřednictvím našich různorodých vůdčích komunit.

Logo (Foto: Ifsw.org)

Tichý svět

Organizace Tichý svět o.p.s. v rámci Světového dne sociálních služeb děkuje: “Tento den upozorňuje na smysl sociální práce jako profese a na její celospolečenský význam. 

Děkujeme všem našim kolegyním a kolegům za jejich skvělou práci v sociálních službách!”

Sociální služby v Tichém světě (Foto: Tichysvet.cz)

 


Zdroj, foto: Ifsw.org, Tichysvet.cz
Editor: Lucie Ulrichová

Back to top button