Zakladatel Nineru Chris Sugai novým šéfem v Gates

Pro mnohé překvapivou zprávou je oznámení nového působiště Chrise Sugaie, který nadobro uzavřel kapitolu s názvem Niner...

Autor: Petr Bureš
Zakladatel Nineru Chris Sugai novým šéfem v Gates

Jako generální ředitel Gates Global Mobility bude nově působit zakladatel a bývalý majitel Niner Bikes Chris Sugai. Chris Sugai založil Niner v jižní Kalifornii v roce 2005. V roce 2008 otevřel pobočku ve Fort Collins a do roku 2011 se firma přestěhovala do severního Colorada. Po několika úspěšných letech Niner musel v roce 2016 podle kapitoly 11 vyhlásit bankrot a následně byl v březnu 2017 koupen společností United Wheels.

Niner řeší bankrot prodejem společnosti

Sugai se s novým majitelem společnosti tehdy domluvil na tom, že ve vedení Nineru zůstane jako prezident. Tato jeho role trvala až do října roku 2022, kdy byl vedením společnosti United Wheels odvolán.

Sídlo společnosti Niner se stále nachází ve Fort Collins, ale hlavní sklad byl v roce 2021 přesunut do San Pedra v Kalifornii. Nový majitel Nineru, společnost United Wheels, má pod sebou několik cyklistických značek a podle slov jejího šéfa Bruno Maiera zatím neplánuje jmenovat nového prezidenta po Chrisi Sugaiovi. "V posledních třech letech jsme měli lídra pro naše high-endové podnikání, Mortena Kristiansena, který i nadále povede naši cyklistickou divizi," komentoval odchod Chrise Sugaie z Nineru Bruno Maier.

"Začít a rozvíjet se s Ninerem bylo jednou z největších poct mého života. Za posledních 17 let jsem spolu s týmem Niner zažil jedny z nejlepších, ale také nejhorších pocitů v mém životě. Cítím velké štěstí, že jsem následoval svou vášeň a spolu s týmem pomohl vytvořit něco, co horští cyklisté oceňovali. Vždy budu hluboce vděčný za lásku a úsilí, které tým kolem Nineru vložil do vytvoření toho, čím je tato značka dnes," řekl Chris Sugai poté, co Niner Bikes definitivně opustil.

"Jsem naprosto nadšený, že se mohu stát součástí dynamického týmu v oddělení Global Mobility Unit společnosti Gates Corp. Jak svět rychle postupuje směrem k elektrickým pohonům pro jízdní kola, skútry i motocykly, je naléhavá potřeba přehodnotit konvenční použití řetězů i přehazovaček a hledat čistší, jednodušší a účinnější alternativy. Technologie řemenového pohonu Gates Carbon Drive slibují revoluci v hnacím ústrojí. S bezkonkurenční pevností, odolností a tichým provozem jsou řemeny připraveny přinést zásadní změnu nejen v cyklistice. Těším se na spolupráci s výjimečným týmem a na to, že budu moci přispět k této vzrušující transformaci," řekl Sugai po oznámení svého nového působiště.

"Příchod Chrise Sugaie do vedoucího týmu Gates signalizuje naše odhodlání překročit hranice automobilového průmyslu a přinést do rodiny Gates ty nejlepší a nejchytřejší talenty, zatímco budeme posouvat svět v pohybu,“ řekl Tom Pitstick, marketingový ředitel a senior vice prezident strategického plánování pro Gates. "Ať už jde o devětadvacetipalcová kola nebo kotoučové brzdy, Chris Sugai je vizionář, který předběhl dobu,“ řekl Pitstick. "Chris bude hrát klíčovou roli při růstu a rozšiřování naší nabídky pro trh osobní mobility", nastínil Pitstick novou roli Sugaie ve firmě, která má v blízké budoucnosti ambiciózní cíle.

Zdroj: Bicycle Retailer

Přečteno - 2900x Tagy: niner business gates
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ServisAmer Sports prodává americkou značku ENVE
    Amer Sports prodává americkou značku ENVE
  2. ServisZemětřesení na Tchaj-wanu se cyklistické výroby nedotkne
    Zemětřesení na Tchaj-wanu se cyklistické výroby nedotkne
  3. ServisVe Scottu to vře, korejský vlastník se chce zbavit Beata Zaugga
    Ve Scottu to vře, korejský vlastník se chce zbavit Beata Zaugga
  4. ServisOpatrný optimismus - naznačují výsledky ze 4Q/2023
    Opatrný optimismus - naznačují výsledky ze 4Q/2023
  5. ServisVista Outdoor pokračuje v konsolidaci své sportovní divize Revelyst
    Vista Outdoor pokračuje v konsolidaci své sportovní divize Revelyst
  6. ServisDecathlon spustil aplikaci pro Apple Vision Pro
    Decathlon spustil aplikaci pro Apple Vision Pro

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744