Stereotyp ve vztahu – co proti němu dělat?

Je jedno, jak dlouho spolu s tvým klukem jste. Vztah může zevšednět kdykoli – po roce, či po třech měsících. Jak to dělají ti, co jsou spolu deset let a přitom žádnou krizi nemají?

vztah_kamaradi

Je jasné, že po určité době se ti přestanou třepat kolena, když spatříš svou polovičku, ale to ještě neznamená, že je s vaším koncem amen. Co dělat proti stereotypu ve vztahu?

Kouzlo nevšednosti

Zamysli se, jak vypadají vaše běžné dny? Ze školy domů, pak procházka nebo posezení na lavičce a pak hurá domů sledovat oblíbený seriál? Není to už trochu stereotyp? Vztah by měl směřovat vpřed. A je potřeba dávat nové podněty k rozvoji. Co kdybyste udělali něco jinak? Vyrazte na výlet, do kina, změňte váš oblíbený lokál, nebo vynech oblíbený seriál.

Není nad moment překvapení. Chování vás obou se po určité době stane očekávatelné. Oba víte, co ten druhý přesně udělá. Udělej tedy něco, co nečeká. Připrav mu oblíbené jídlo v novém sexy oblečku, potěš ho malým dárkem (třeba i vyrobeným), který mu udělá radost.

Když ho potěšíš, bude na oplátku přemýšlet, čím by potěšil tebe a tak to půjde dokola. To je příjemné, nemyslíš?

Starej se o sebe jako na začátku

Na začátku každého vztahu chceme být krásné, štíhlé, hezky oblečené apod. jenže spolu s časem se tyto snahy často vytrácí. Nejraději chodíme v teplácích a když na sebe dáme makeup, je to svátek. Ale pozor. To, že se našim klukům líbí náš vzhled, není automatické. Dávej pozor, aby tvůj kluk nezapomněl na obraz holky, do které se zamiloval? Samozřejmě totéž můžeš vyžadovat ty od něj…

Nezapomínej na sebe

I když chceš váš vztah urovnat a popohnat dopředu, nezapomeň na své koníčky a přátele. Přesto, že to tak nevypadá, vztah se tak utužuje a společné chvíle se stávají vzácnějšími. Ale bacha, stejně potřebné jsou i zájmy, které sdílíš s partnerem, abyste se jeden druhému nevzdálili. Čas strávený ve dvou vás musí stále naplňovat. Zkuste objevit společný koníček – třeba sport, uvidíš, že budete žasnout, jak vás činnosti sblíží.

Sandra Š.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *