Jaro, čas na sportování

Blíží se léto, odhalování do plavek a minisukní je už v plném proudu a každé z nás je snad jasné, že bez pěkné postavy by to nešlo. Letošní počasí, které je z převážné většiny slunné a teplé, nám dává perfektní možnost využít toho ke zpevnění našich svalů a vytvarování křivek postavy venku na čerstvém vzduchu. Frendka vám poradí pár sportů, které jsou na jaro jako dělané!

Běhaní

Snad nejstarší a nejtypičtější druh sportu, který zvládne každý, samozřejmě v tempu, které mu vyhovuje nejvíc. Zřejmě není nic lepšího, než ráno po probuzení a krátké sprše, jít se proběhnout zákoutími města, což vás nejen nabudí a dobije pozitivní energií, ale zároveň si tak vyformujete nohy a zadeček. Že ráno nefungujete? Běhat se naštěstí dá i po škole i k večeru. Tak si vyber hudbu a hurá do toho.

Jízda na kole

Jezdit na kole se většinou učíme hned po tom, co se naučíme chodit. Je to sport, který se dá provozovat samostatně i ve vícero lidech. Na rozdíl od jiných sportů tolik nezatěžuje klouby či kolena. Přitom působí pozitivně na srdce a dýchání, slouží jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. Stačí kolo, helma a něco k pití.

jizda na kole

Jóga

Trend jógy je v České republice stále populárnější, přičemž kurzy v parku se také dají najít. Pokud se vám ovšem nechce hledat placené kurzy, najděte si na internetu základy a začněte samy. Ale opatrně, při špatném postavení v polohách si můžete i způsobit nepříjemné bolesti zad či svalů.

Volejbal

Přestože tato míčová hra patří spíše k plážovým sportům, i v naší malé zemi si našla oblíbení a volejbalové týmy není vůbec těžké najít. Neváhejte a k jednomu se přidejte, začíná sezóna a určitě vás to chytne!

Tak co, který sport bude pro vás ten pravý? Anebo máte rádši úplně jiné sporty? Napište tipy na váš oblíbený venkovní sport do komentářů.

Anička S.
foto: picjumbo.com

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *